back to top
mojatv

2 MILIONSKE ZAPLENE NA HORGOŠU U SAMO SAT VREMENA! Jedan vozač napunio 4 torbe, drugi plen krio gde je stigao! ODUZELI IM I KOLA

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš u saradnji sa policijom, juče sprečili dva pokušaja krijumčarenja robe čija je vrednost procenjena na skoro 340.000 evra što je oko 40 miliona dinara, kao i automobile kojima je ta roba transportovana vredne gotovo 30.000 evra.

Prvi prekršaj otkriven je, kada je na ulazu u zemlju, radi kontrole zaustavljen automobil domaćih registarskih oznaka, čiji je vozač, koji je putovao sam, rekao da nema ništa da prijavi. Vozilo je detaljno pregledano i tom prilikom su u njegovom prtljažniku zatečene četiri velike torbe, u kojima je pronađeno 280 novih mobilnih telefona, među kojima 230 telefona Iphone (15 Pro Max, 15 Pro, 15 Plus, 14 Pro Max i sl.), kao i 50 mobilnih telefona Xiaomi, Motorola, Redmi, Hua Wei i drugih robnih marki.

Osim telefona, u torbama se našlo i devet pametnih satova Apple Watch i Samsung Galaxy, kao i pet aparata za epilaciju, akumulatorski fen, različiti punjači, baterije i druga tehnička roba, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 35 miliona dinara, odnosno na preko 300.000 evra.

U drugom slučaju, koji je otkriven nakon sat vremena, takođe prilikom ulazne kontrole, zaplenjena su 34 mobilna telefona Iphone (15, 14 i 13) i šest pametnih satova Apple Watch, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 4,5 miliona dinara, što je preko 38.000 evra.

Originalno upakovani telefoni i satovi bili su sakriveni u fabričkoj šupljini za rezervni točak, ispod kofera i torbi sa ličnim stvarima, u prtljažniku automobila domaćih registarskih oznaka.

Njime je iz Mađarske ka našoj zemlji putovalo troje putnika, koji su takođe tvrdili da sa sobom nose samo lični prtljag.

U oba slučaja su, pored krijumčarene robe, do okončanja postupaka zadržani i automobili u kojima je ona zatečena.

Bonus video:

01:11
ZAPLENA PLUTAJUĆEG KOKAINA VREDNOG 400 MILIONA EVRA! Italijanska policija presrela ogroman narko tovar

Kurir

- Advertisement -

Najnoviji članci