“24 SATA PRE MASAKRA, ON JE PRELOMIO DA OD DETETA POSTANE UBICA” Veštak: Roditelji su morali da primete da se NEŠTO STRAŠNO DEŠAVA

Objavljeno

- Advertisement -

U Beogradu je juče saslušana majka dečaka koji je počinio masakr u OŠ „Vladislav Ribnikar“. Ona je dala odgovore na deset pitanja. Kurir saznaje da se dečak predomišljao, da je pre masakra hteo da zove majku da dođe po njega, ali se ipak oslučio za ovaj stravičan masakr.

Njegova majka je saslušana kako bi se utvrdilo da li je bilo zapuštanja ili zlostavljanja dečaka. Dečakov otac je u pritvoru i tereti se za krivično delo protiv opšte sigurnosti. Kakve kazne su zaprećene za navedena dela, za šta se sve i kako mogu teretiti roditelji čije dete počini teško krivično delo, ali i šta je pronadjeno u telefonu dečaka ubice i koji od sedam dokaza mogu biti ključni pri veštačenju?

06:11
24 SATA PRE MASAKRA, ON JE OD DETETA PRELOMIO DA POSTANE UBICA Veštak: Roditelji su morali da primete da se NEŠTO STRAŠNO DEŠAVA

O ovoj temi sa urednicom i voditeljkom jutarnjeg programa Kurir TV Redakcija Snežanom Petrović razgovarali su advokat Jovanka Zečević i specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak dr Ljubiša Božić.

Država planira izgradnju memorijalnog centra u “Ribnikaru”

Država planira da izgadi memorijalni centar u OŠ Vladislav Ribnikar, a uz konsultacije sa arhitektama koje su projektovale memorijalni centar na norveškom ostrvu Utoja, posvećen žrtvama Andreasa Brejvika, saznaje Kurir.

Ideje je da arhitekte iz Norveške početkom juna posete Beograd, a u timu koji je projektovao memorijalni centar na Utoji, prema nezvaničnim podacima nalazi se i četvoro arhitekata iz Srbije.

Država planira da u Beograd pozove arhitekte koje su radile memorijalni centar na ostrvu Utoja u Norveškoj, posvećen žrtvama Andreasa Brejvika koji je 2011. godine ubio 77 osoba, mahom tinejdžera.

00:57
Država planira izgradnju memorijalnog centra u Ribnikaru

Vlada Srbije želi sa ovim stručnim timom da se konsultuje u vezi sa rekonstrukcijom osnovne škole @Vladislav Ribnikar“ u Beogradu u kojoj je dečak od 13 godina ubio devetoro dece i čuvara škole. Taj plan će se ostvariti ukoliko roditelji žrtva kao i ostalih čija deca pohađaju nastavu u toj školi prihvate tu ideju.

Na memorijalnom centru u Utoji je radilo i četiri arhitekte iz Srbije. Građevinska dozvola je izdata, samo je pitanje kako će to biti izvedeno. Spomenik žrtvama masakra u Utoji, sastavljen je od 77 bronzanih stubova koji predstavljaju svakog od nastradalih u napadu u Norveškoj.

– U ovoj situaciji je mnogo drugačije nego u sličnim prethodnim. Ta zlostavljanja su bila očigledna u ranijim slučajevima, s različitim povredama dece, koja su bila zapuštena i zlostavljanja. U ovoj situaciji ovo delo je sporno za dokazivanje. Imajući u vidu saznanja iz medija, ovo je vrlo sporna situacija vezana za zanemarivanje, koje teško može da se tretira kao klasično zanemarivanje deteta. Ovde možda roditelji nisu želeli da vide pravu situaciju deteta i priznaju da im dete ma probleme. Kao roditelj ne mogu da se nije manifestovalo u njegovom ponašanju bilo šta. Roditelji moraju da budu svesni realnih problema koje dete ima, a to bi trebalo da spada u zanemarivanje. Konkretno, nisam sigurna da li će se tretirati kao krivično delo -kaže Jovanka Zečević.

Sudski veštak prokomentarisao je slike oružja koje su nađenje u dečakovom telefonu.

- Advertisement -

– Sve ono što je već verifikovano iz lap topa i telefona, to su prateći i ne tako važni delovi. Ništa nije nepoznato u tom zločinu, od kretanja do oružja koje je koristio. U čitavom slučaju dominira je kako je neko s nepunih 14 godina učinio i zašto, i gde su roditelji u svemu tome. Otac je u pritvoru, majka na saslušanju, to je normalno ne bi li se došlo do nekog zaključka. On je na nekoj ekskurziji sedam dana spavao na fotelji, ponašao se drugačije od ostalih vršnjaka. S druge strane, nemoguće je da se pored nas u kući desi nešto tako intenzivno kao što je prelazak iz deteta u masovnog ubicu, a da se ništa ne primeti. Evidentno da nije glup, a radnje su imale pripremni i prelomni deo i tih 24 sata uoči kobnog događaja morali su da budu evidentni za njegovu okolinu. Pazite, to je dečačić od 13 godina gde već imaju pravo na nekakvu samostalnost. Ali, ta opservacija je bila na nivou da oni to nisu evidentirali, da se u njemu nešto obično lomi – smtra Božić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

Preko 2.000 mališana na nastupima Vojvođanskih simfoničara povodom Međunarodnog dana deteta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta, Vojvođanski simfonijski orkestar izveo je u Sinagogi u Novom...

MLADA IZ NIŠA POSLE SVADBE OTVORILA 15 KOVERTI I U SVAKOJ NAŠLA ISTO: Doživela je takvo PONIŽENJE da ne može da dođe sebi

Prazne koverte na svadbama mnogi smatraju urbanom legendom. Međutim, sve je više primera iz...

RUSKA SENZACIJA OD 16 GODINA GOVORILA O ĐOKOVIĆU: Ne želim da uvredim Novaka, ali…

Specijalni izveštač Kurira iz Pariza - Vuk Brajović Tek sedma igračica mlađa od 17 godina...

I MUŠKARCI IMAJU SVOJU MENOPAUZU I PMS: Evo koji su SIMPTOMI i kako da prepoznate pojavu! Jedan HORMON je glavni “krivac”

Za muškarce, ali i za žene koje sa njima dele partnerski i intimni život...

Preko 2.000 mališana na nastupima Vojvođanskih simfoničara povodom Međunarodnog dana deteta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta, Vojvođanski simfonijski orkestar izveo je u Sinagogi u Novom...

MLADA IZ NIŠA POSLE SVADBE OTVORILA 15 KOVERTI I U SVAKOJ NAŠLA ISTO: Doživela je takvo PONIŽENJE da ne može da dođe sebi

Prazne koverte na svadbama mnogi smatraju urbanom legendom. Međutim, sve je više primera iz...