back to top
mojatv

5 frizerskih saveta: Da kosa i frizura budu lepi, a da ne potrošite ni dinara

Da li vam je kosa lepljiva? Da li se brzo masti? Moguće je da ste jednostavno zaboravili da pravilno negujete kosu. Evo 5 saveta za poboljšanje stanja vaše kose bez trošenja novca.

Nega kose ponekad može biti dugotrajan proces. Još više ako stavite hiljadu i jedan proizvod na kosu bez ikakvih rezultata. Ali možda problem nije u proizvodima, već u načinu na koji se brinete o svojoj kosi.

Frizer, Pjer Karli nas u TikTok videu podseća na pet osnovnih pravila nege kose bez trošenja .

Dobro operite kosu

Ako je vaša kosa lepljiva ili opterećena tretmanima koje ste koristili, moguće je da je jednostavno ne ispirete dovoljno. Ako ne operete kosu pravilno, proizvodi će ostati na koži glave, što će dovesti do bržeg mašćenja kose. Ako ne operete kosu dobro, moraćete da je perete češće.

Pre nanošenja maske, stisnite kosu dok se ne osuši

Frizeri nas često upozoravaju na ovo, ali mnoge žene i dalje prave ovu grešku. „Ako vam je kosa puna vode, neće moći da apsorbuje tretman“, kaže Karli Paris, osnivač salona. Zbog toga je ključno da dobro osušite kosu pre nanošenja bilo kakvog tretmana. Pored toga što će nam ovaj vrh ulepšati grivu, uštedeće nam i novac, jer će samo mala doza maske biti dovoljna da navlaži sve dužine. Suva kosa će mnogo bolje apsorbovati tretman.

Zagrevanje proizvoda za negu kože

„Ne, ne treba vam kaciga za grejanje za ovaj savet. Jednostavno uzmite peškir (po mogućnosti od mikrotalasne), stavite ga pod vrelu vodu i stavite na glavu na nekoliko minuta. Toplota će otvoriti dlaku i povećati efekat maske“, objašnjava stručnjak.

Ograničite trenje između vaše kose

Svi smo u jednom ili drugom trenutku napravili ovu grešku, koja je izuzetno štetna po zdravlje naše kose. Neki od vas to možda to rade: trljaju kosu da je osuše, pomerajući ruke napred-nazad. Stisnite kosu dlanovima po celoj dužini i dobro je stisnite. Profesionalni savet: preskočite pamučne peškire – mikrovlakna su mnogo efikasnija i nežnija za kosu, u prevodu, koristite magičnu krpu.

Najnoviji članci