“Ako nekom treba kopač KROMPIRA ILI KONOBAR, zovite me” Pevač godinama živi na rubu egzistencije, žena mu se predozirala: “Probudio sam se pored mrtve supruge”

– Voleo bih da me neko zaposli, ako je nekom potreban di-džej na radiju ili kopač krompira… Ili prodavac, ja imam položen trgovački ispit, imam i ugostiteljski ispit takođe, tako da mogu da budem i konobar. Ja sam čovek totalno bez primanja, živim na rubu egzistencije. Ako je nekom potreban radnik, neka me nazove – poručio je Goran u intervjuu za Exkluziv, prenosi Index.

goran bare

Foto: Youtube/HRT / screenshot

Goran Bare

Poslednje dve godine Goran Bare živi dosta povučeno, iako je ranijih godina imao vrlo turbulentan život.

Kako kaže Goran za svojih 40-ak godina karijere svašta je doživeo, ali gubitak supruge s kojom je bio dve godine u braku mu je bio najteži period u životu. Posle toga su mu lekari ustanovili i maničnu depresiju.

– Žalim najviše za ženom. Ja sam tad doživio slom živaca. Probudio sam se pored nje, ali ona nije spavala nego je bila mrtva kraj mene i to me je tako uništilo da ne možeš izaći iz kreveta, ne zanima te ni dete ni roditelji i najviše bi volio da te nema. Kad sam to osetio doktori su mi rekli da bolujem od manične depresije i onda dobiješ brdo tableta – ispričao je Bare, prenosi Večernji.hr.

www.instagram.com

Goran Bare rođen je 1965. u Vinkovcima, kao drugo dete iz siromašne radničke porodice. Prve bendove počeo je da osniva već s 12 godina s prijateljima iz razreda, nastupajući u školi. 1980. godine, s 15 godina, s prijateljem Marinom Pokrovcem osniva “Duo debili” i održava svoj prvi veći nastup, pred oko 1.000 ljudi u vinkovačkom Domu omladine.

Od 1980. do 1984. godine Bare oblikuje svoj scenski nastup, pevajući s raznim lokalnim sastavima. Krajem 1984. godine osniva grupu “Majke” i donosi odluku da je muzika njegov životni poziv. Usledila su prva studijska snimanja, nastupi, recenzije i radijska emitovanja njihove muzike.

1986. godine u zagrebačkom Lapidariju i beogradskoj Akademiji održavaju prve važnije svirke, gde ih uočava zagrebački nezavisni izdavač Zdenko Franjić. Nudi im saradnju, pa 1987. “Majke” snimaju prvi promo materijal sa 14 pesama nazvan ”Majke zauvijek” za Franjićevu nezavisnu etiketu “Slušaj najglasnije”.

- Advertisement -


Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci