back to top
mojatv

AUTO PRELETEO OGRADU I POGODIO VOZILO U KOM JE BILA PORODICA Roditelji poginuli, sin (16) povređen:Vraćali su se sa Nove godine…

Vozač mitsubišija mađarskih tablica udario je u ogradu, preleteo preko nje i direktno pogodio “alfu” u kojoj je bila porodica iz Rijeke. Povređeno je 12 osoba koje su prevezene u više bolnica u Zagrebu, Karlovcu i Rijeci.

Šest mlađih muškaraca hospitalizovano je u Karlovačkoj bolnici. Tri su teže, a tri lakše povređena. Tamo se nalazi i jedan maloletnik, odnosno 16-godišnjak, čiji su roditelji poginuli u sinošnjoj strašnoj nesreći.

Novinarka HRT-a Ruža Ištuk objavila je najnovije informacije o zdravstvenom stanju i pritom rekla kako je uspela da sazna od doktora da su kontaktirali s delom porodice 16-godišnjaka.

Kako nezvanično saznaje 24 sata, 16-godišnjak se s roditeljima vraćao s Malte, gde su bili na novogodišnjem putovanju i išli su sa zagrebačkog aerodroma prema Rijeci.

– Dečko je saznao da je ostao bez roditelja, svestan je nesreće. U stanju je šoka, zadržaćemo ga nekoliko dana. On je lakše povređen. Pružili smo mu psihološku pomoć – rekao je dr. Juraj Katušin i dodao da im u komunikaciji s migrantima pomaže kolega koji govori arapski kao i da se jedan od njih izjasnio kao državljanin Moldavije, a svi su u 20-ima.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u subotu da policija proverava identitet osoba povređnenih u nesreći i neslužbena saznanja podataka po kojima je nesreću izazvao krijumčar migrantima poručio da im policija otežava posao.

Poginuli su 48-godišnji vozač i njegova godinu dana mlađa saputnica u automobilu hrvatskih oznaka dok je u automobilu mađarskih oznaka smrtno stradao jedan putnik čiji identitet još nije utvrđen.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prenela M.M.C

Kurir

- Advertisement -

Najnoviji članci