BILO JE VIŠE OD 200 KRAĆA, A OVE SU NAJBIZARNIJE: Kruševačka policija ove godine uspešno je rešavala brojna krivična dela (FOTO)

VIŠE od 200 krađa zabeleženo je ove godine na teritoriji, koju pokriva Policijska uprava Kruševac, a iako teška, krađa u Elektrodistribuciji ove nedelje, nije bila i najbizarnija u Rasinskom okrugu.

било је више од 200 краћа, а ове су најбизарније: крушевачка полиција ове године успешно је решавала бројна кривична дела (фото)

Foto:S.Babović

Kako su „Novosti“ objavile, G.Z.(30), radnik obezbeđenja u kruševačkoj Elektrodistribuciji, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio tešku krađu u preduzeću u kome je radio.

– On se sumnjiči da je u noći između četvrtka i petka iz sefa blagajne otuđio oko 702.000 dinara – predočeno je u kruševačkoj policiji, gde dodaju da se sumnja da je G.Z. novac potrošio na sopstvene potrebe.

Susedni Ćićevac potresla je u oktobru serija krađa, koju je rasvetlila policija: tri teške krađe i tri krađe na štetu privrednih subjekata. Ukupna materijalna šteta procenjena je na 764.000 dinara. Identifikovano je pet lica za koje se sumnja da su odgovorni za ova krivična dela i svi su, kako je predočeno juče na konferenciji PU Kruševac – procesuirani.

Kako su „Novosti“ ranije pisale, broj krađa u Rasinskom okrugu je ove godine manji u odnosu na prošlu godinu.

bilo je više od 200 kraća, a ove su najbizarnije: kruševačka policija ove godine uspešno je rešavala brojna krivična dela (foto)
Foto:PU Kruševac

 

Po „maštovitosti“ lopova, međutim, 2023.godina sigurno je upečatljivija. Serija bizarnih krađa dogodila se početkom godine, kada je u Obrežu kod Varvarina poharano više od 10 napuštenih kuća.

Policija je rasvetlila teške krađe i krađe, koje se odnose na otuđenje tehnike i podnela krivičnu prijavu protiv 49-godišnjeg muškarca. Nađen je i veći deo ukradenih stvari (televizor, laptop, slike, bicikl i drugi predmeti).

- Advertisement -

Iz domova bez stanara uzimane su i namirnice.

-To je bila kuća naših roditelja, sestra i ja smo došli 14. januara i videli da je nestalo ogledalo, ali i zejtin, kafa, mamine stvari, a kada je sestra krenula na groblje, videla je i da nema mušeme i drugih predmeta – posvedočila je za „Novosti“ Snežana Mitić, čija je devojačka kuća Petrović bila na meti lopova.

Nepunih mesec dana kasnije, u naselju Rasadnik u Kruševcu, policija je rasvetlila dve pljačke iste prodavnice, iz koje je više od 100.000 dinara. Na meti je bila i prodavnica u Gornjem Stepošu, iz koje je ukradeno 87.000 dinara. 

bilo je više od 200 kraća, a ove su najbizarnije: kruševačka policija ove godine uspešno je rešavala brojna krivična dela (foto)
Foto: Printskrin

Foto:Printskrin

Broj krađa je ove godine manji, a raste broj rasvetljenih krivičnih dela:

bilo je više od 200 kraća, a ove su najbizarnije: kruševačka policija ove godine uspešno je rešavala brojna krivična dela (foto)
Foto:PU Kruševac

PU Kruševac

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci