back to top
mojatv

Bronzani sjaj iz Rija: Mlade košarkašice “Srema” slave istorijski uspeh na svetskoj sceni

Mlade košarkašice ženskog košarkaškog kluba „Srem” postigle su istorijski uspeh, osvojivši bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za škole FIBA 3X3 u Rio de Žaneiru u Brazilu.

Tim povodom gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović i načelnik gradske Uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo, ugostili su danas Anju Bojković, Irinu Andrijašević, Teodoru Milošević i Nikolinu Popović, kao i njihovog nastavnika Dejana Kozeljca, mlade košarkašice i učenice OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”.

Današnji doček u Gradskoj kući bio je pravi izraz poštovanja prema ovim šampionkama, koje su dostojno predstavile svoju školi, klub, grad i državu Srbiji. Osvajanje prvog mesta u Srbiji i odličan rezultat u Brazilu su apsolutno potvrdili njihovu izvanrednu sposobnost.

Ševo: Veliki uspeh naših šampionki

Vasilj Ševo, načelnik za kulturu i sport Sremske Mitrovice, ocenio je da biti na prvom mestu u zemlji koja je poznata po košarci, koja je ostvarila izuzetne uspehe na svetskim takmičenjima, predstavlja veliki uspeh.

Ove mlade košarkašice su na početku svoje karijere, i uspeh će im biti veliki podstrek da se, pre svega, zadrže u sportu koji vole i postignu još bolje rezultate. Danas smo ih dočekali u Gradskoj kući, jer su prave šampionke, dostojno su predstavljale svoju školu, svoj grad i državu Srbiju i apsolutno su opravdale to prvo mesto. Kao Grad smo jako ponosni na njih, na njihovu školu i na klub u kome igraju. Zahvalio bih se u ime Grada i svoje lično ime za sve što su postigle njihovim roditeljima, nastavnicima, direktorki škole i ŽKK “Srem” koji je prepoznao talenat ove dece, jer da nije bilo toga one danas ne bi bile ovde kao šampionke. Nama su potrebni ovakvi rezultati da bismo se visoko pozicioirali na sportskoj mapi Srbije – naveo je načelnik Ševo u svom obraćanju.

Tokom takmičenja u Riu, jedna od sjajnih košarkašica Irina Andrijašević podelila je kako je svaka pružena podrška imala veliki uticaj na nju i njene drugarice.

– Hvala Gradu i našim prijateljima, podrška nam je mnogo značila. Uložile smo mnogo truda i rada, ali u početku nismo očekivale da ćemo se vratiti sa medaljom – iskrena je Irina.

Trener Kozeljec: Zahvalni na podršci

Njihov trener, profesor fizičkog Dejan Kozeljac takođe je naveo da od samog početka nisu ni sanjali da će stići tako daleko, iako su imali nadu.

– Kako su dani prolazili u Brazilu, postajali smo svesni da imamo šansu da osvojimo medalju, da ostvarimo uspeh koji će biti ponos škole, kluba, grada i države Srbije. Neizmerno smo zahvalni na svakodnevnoj podršci koju smo dobili od našeg grada koju smo osećali tokom boravka u Brazilu – rekao je Kozeljec.

- Advertisement -

Njih su prethodne večeri dočekali brojni građani na terenima Zmajeve škole, pozdravljajući ih rečima: „Mitrovačke kraljice“!

bronzani sjaj iz rija: mlade košarkašice “srema” slave istorijski uspeh na svetskoj sceni

1 / 4 Foto: Facebook/Grad Sremska Mitrovica 20/25

bronzani sjaj iz rija: mlade košarkašice “srema” slave istorijski uspeh na svetskoj scenibronzani sjaj iz rija: mlade košarkašice “srema” slave istorijski uspeh na svetskoj scenibronzani sjaj iz rija: mlade košarkašice “srema” slave istorijski uspeh na svetskoj sceni

“Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Grada Sremska Mitrovica – Gradska uprava za kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Promo

Kurir

Najnoviji članci