Uskoro počinje sezona kiseljenja kupusa, a do tada od svežeg možete da napravite neka od najlepših jela. Možete da pravite sarme, musaku, salatu…, a mi vam donosimo recept i za pohovani kupus. Jednostavno jelo koje će se svima dopasti, a za čiju pripreme su potrebne jeftine namirnice.
Sastojci:
1 glavica kupusa
3 jajeta
50 g pavlake ili grčkog jogurta
1 kašika kukuruznog skroba
3 kašike brašna
Priprema:
Kupus operite i isecite na pola. Svaku polovinu isecite na više debljih “šnicli”. Blanširajte isečen kupus u ključaloj i posoljenoj vodi, nekih minut. U posudi umutite jaja koja ste posolili i pobiberili, pa dodajte pavlaku ili grčki jogurt, skrob i brašno. Smesu dobro sjedinite, pa uvaljajte kupus unutra. Pržite na malo zagrejanog ulja.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video:
01:29
HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!
Kurir