back to top
mojatv

Član OPASNE BANDE povezan sa ubistvom Vukotića pao na Palama, uhapšen Turčin – član “MOTO GANGA”

Član turske mafijaške organizacije Daltons Gang Sinan Šimšek uhapšen je na Palama u okviru velike međunarodne akcije koju je sprovedena u četiri države, saznaje Istraga.ba. Policija ga dovodi u vezu i sa ubistvom Jovana Vukotića.

Šimšek se mesecima skrivao u Bosni i Hercegovini sve dok u utorak uveče nije lociran i uhapšen u okviru policijske akcije kojom je rukovodilo italijansko pravosuđe.

Ovom kriminalnom organizacijom rukovodio je Baris Bojun, Turčin koji je od 2017. godine u bekstvu. Ovi mafijaši su poslednjih godina delovali kao “motociklistička banda” koja je odgovorna za nekoliko bombaških napada u Italiji.

Vođa ove grupe uhapšen je u nedelju veče u blizini Milana. Ukupno je uhapšeno 20 osoba.

Osim Bojuna i Šimšeka koji je uhapšen u Bosni i Hercegovini, policijske agencije četiri države su uhapsile još i Ozge Koca, Okan Bingol, Kerem Akarsu, Fikri Fatih Čančin, Ahmet Durmuš, Čaglar Şenci, Cemil Ajtekin, Serkan Ozcan, Fırat Čogalan, Abutalip Buruldaj, Emrah Sahin, Ardil Bur ak Arat, Ersin Ajtekin, Kan Dogu Gunduz, Bajram Demir i Ialijani Giorgi Meschini i Antonio Buondono.

Turski mediji pišu da su članovi organizacije, nekad poznate kao Daltons Gang, koja je srušena u akciji sprovedenoj u četiri zemlje Europe, učestvovali u osnivanju kriminalne organizacije u terorističke svrhe, formiranju naoružane bande, ubistva, posedovanju ilegalnog oružja i eksploziva, krijumčarenje oružja, droge, otmice, iznude i pomaganje ilegalne imigracije.

Barisa Bojuna, za kojim se dugo tragalo kao beguncem, italijanska je policija uhapsila 2022. godine, a sud u Bolonji ga je pustio uprkos zahtevu za izručenje koji je dostavila Turska.

Njegova kriminalna organizacija odgovorna je za nekoliko ubistava u Turskoj. Ali, ono što je posebno interesantno, istražni organi sumnjaju da su Bojunova banda pomagala ubicama vođe Škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Podsetimo, Vukotić je ubijen u Turskoj u septembru 2022. godine. Vukotić je na teritoriji Turske ušao s falsifikovanim dokumentima na ime Predrag Popović, a pethodno je podvrgnut operaciji izmjene lica, saopšteno je tada iz turske policije.

Vukotić je, podsetimo, ubijen u Istanbulu, naočigled tada trudne supruge, kćerke i vozača E. K., kada su krenuli u tržni centar.

Dvojica napadača na motoru prišla su automobilu i ispalila četiri hica u vođu škaljaraca.

- Advertisement -

Turska policija, osam dana kasnije, uhapsila je rođaka Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, Radoja Živkovića, zatim Zdravka Perunovića i još 10 osoba među kojima su navodno i ubica ali i ostali logističari.

Ubicama je, prema navodima turskih medija, pomagala grupa Barisa Bojuna.

Jedan od članova ove bande je Sinan Šimšek koji je u utorak uvečer uhapšen na Palama gde godinama deluju članovi dva zaraćena crnogorska klana.

Kurir

Izvor: ( www.kurir.rs / MojaTV.rs )

Najnoviji članci

ISPUSTIO FEKALIJE U VODOVOD, IZAZVAO TROVANJE LJUDI, TRAŽI GA POLICIJA: “Primijetio sam da voda smrdi” UŽAS U Hrvatskoj!

Splitska policija traži nepoznatog počinitelja koji je - slučajno ili ne - kriv za...

TURIJA PONOVO OŽIVLJAVA BEĆARAC: Takmičenje u izvođenju „radosne i đavolaste“ pesme u selu kod Srbobrana

Na inicijativu Teodore Mrkajić, predsjednice KUD "Turija" iz istoimenog sela kod Srbobrana, nakon 27...

Vratite samopouzdanje uz ovaj jednostavan trik – Pustili ste stomak!

Svaki muškarac zaslužuje da se osjeća udobno u svojoj koži. Samopouzdanje je veoma važno...

Vulin poručio komšijama iz Crne Gore i Severne Makedonije: Za Rumune se nadam da će sačuvati Crno more u kontekstu velikoalbanskih integracija

- Nakon jučerašnjeg glasanja za sramnu rezoluciju o Srebrenici, potpredsjednik Vlade Aleksandar Vulin je...

POBOLJŠANI USLOVI ZA UČENIKE: Realizovan projekat “Sremska Mitrovica, grad bez neplivača”

Na Gradskom bazenu "Pinki" je završen projekat "Sremska Mitrovica, grad bez neplivača", kroz koji...

ISPUSTIO FEKALIJE U VODOVOD, IZAZVAO TROVANJE LJUDI, TRAŽI GA POLICIJA: “Primijetio sam da voda smrdi” UŽAS U Hrvatskoj!

Splitska policija traži nepoznatog počinitelja koji je - slučajno ili ne - kriv za...

TURIJA PONOVO OŽIVLJAVA BEĆARAC: Takmičenje u izvođenju „radosne i đavolaste“ pesme u selu kod Srbobrana

Na inicijativu Teodore Mrkajić, predsjednice KUD "Turija" iz istoimenog sela kod Srbobrana, nakon 27...