ČUVENA LEPOTICA UBIJENA JE NA SVIREP NAČIN ZBOG AFERE SA SLAVNIM SRBINOM: Njeno ubistvo krije NAJMRAČNIJU TAJNU sveta slavnih FOTO

Pol Snider želeo je sjaj, glamur, slavu i bogatstvo – i učinio bi sve da to dobije. U međuvremenu, Doroti Straten bila je na dobrom putu da dobije sve što je Snider želeo kad su se njih dvoje upoznali 1978. Bila je lepa, fotogenična i ubrzo je zapela za oko Hjuu Hefneru kao sledeća Plejbojeva superzvezda.

Par se ubrzo venčao, a njihova je veza bila osuđena na propast – i na kraju, smrt. Straten je trebala da postane sledeća Merilin Monro, ali nažalost, zaljubila se u pogrešnog muškarca i to ju je koštalo života.

Snider je odrastao u Vankuveru, a od malih nogu je morao sam da krči sebi put. Roditelji su mu se razveli kad je bio dečak, a on je nakon sedmog razreda napustio školu kako bi brinuo sam o sebi.

View this post on Instagram

A post shared by Dorothy Stratten (@dorothystrattenofficial)

Bio je mršav, pa je počeo vežbati. U roku od godinu dana je narastao i privukao je pažnju dama. Počeo je da posećuje ​​noćne klubove sa svojim poletnim izgledom i savršeno negovanim brkovima. Njegova ogrlica s Davidovom zvezdom zaradila mu je nadimak ‘jevrejski makro’, piše Stil.

Bio je promoter automobila na sajmovima, ali je želeo više pa se obratio Raunder Kraudu, narko bandi u Vankuveru. Ali Snider nikada nije mogao da uspe kad su u pitanju droge, jer je zapravo mrzeo droge.

Jedan član bande rekao je ovo o Snideru: ‘Nikada nije imao kontakta sa dilovanjem droge. Niko mu nije toliko verovao i nasmrt se bojao droge. Na kraju je izgubio mnogo novca zbog zelenaša i Raunder Kraud ga je obesio za gležnjeve s 30. sprata hotela. Morao je napustiti grad.’

Snider je završio u Los Anđelesu gde se okušao u podvođenju na margini društva Beverli Hilsa. Nakon nekoliko nesreća sa zakonom i ženama koje su ga pljačkale, pobegao je nazad u Vaankuver gde je upoznao svoju buduću suprugu.

Život sa Plejbojevom zečicom

Doroti je bila vrlo visoka, gipka, plava i lepa devojka. Uprkos izgledu, Straten je do svoje 18. godine imala samo jednog dečka. Njena prijateljica se prisetila Sniderove reakcije na nju.

- Advertisement -

View this post on Instagram

A post shared by Dorothy Stratten (@dorothystrattenofficial)

‘Ta bi mi devojka mogla zaraditi puno novca’, i to je uspela – u kratkom vremenu. Doroti je u Polu Snideru videla snažnog čoveka. Bio je devet godina stariji od nje kad su se upoznali. On je bio uličar, ona je bila lepa devojka iz komšiluka, ali sa tužnom prošlošću sličnom Sniderovoj – njen otac je napustio porodicu kad je bila mlada i nije bilo puno novca.

Snider joj se udvarao prstenom sa dijamantom, a potom ju je očarao otmenim večerama uz fino vino i luksuznim stanom. Već je imao iskustva s ovakvim ženama i onima koje je pokušao da dotera za Plejboj, iako se nijedna nije pokazala tako uspešnom kao Doroti.

View this post on Instagram

A post shared by Dorothy Stratten (@dorothystrattenofficial)

U avgustu 1978. Doroti se ukrcala u avion za svoja prva probna snimanja u L.A. Do avgusta 1979. bila je devojka meseca. Plejboj joj je promenio prezime u Straten i pobrinuo se za sve, od akni i svakodnevnog vežbanja do stanovanja. Činilo se da odavde nema ograničenja za njenu karijeru. Zarađivala je uloge na filmu i televiziji – a Pol Snider nastojao je iz svega toga profitirati po svaku cenu.

Brak Pola Snidera i Doroti Straten vremenom se pogoršava

Pol Snider stalno je podsećao Doroti Straten da su njih dvoje imali ‘dogovor života’ i uverio ju je da se uda za njega u Las Vegasu u junu 1979., samo 18 meseci nakon što su se upoznali.

View this post on Instagram

A post shared by Dorothy Stratten (@dorothystrattenofficial)

Straten je pristala, rekavši: ‘Nikad ne bih mogla zamisliti da budem s nekim drugim muškarcem osim sa Polom’, ali veza je bila daleko od obostrane. Snider nikada nije dopuštao svojoj ženi da bilo što kontroliše. Njegovi snovi o njegovoj ženi, zapravo su bili njegovi snovi za njega samog.

Faza medenog meseca nije potrajala, a onda je došla ljubomora. Doroti Straten često je posćivala Plejboj vilu, dom Hjua Hefnera. Proglašena je zečicom godine 1980. godine.

Do tog januara karijera ju je udaljila od Snidera. Glumila u komediji te se činilo da se njen život okrenuo na bolje, no na kraju ispalo je da ide na gore.

View this post on Instagram

A post shared by Dorothy Stratten (@dorothystrattenofficial)

Film je režirao Petar Bogdanović, čovek kog je Straten upoznala u oktobru 1979. na zabavi u diskoteci. Odmah oduševljen njom, Bogdanović je želeo Straten u filmu, ali i više od toga. Snimanje je počelo u martu, a završilo sredinom jula, a tih pet meseci živela je u Bogdanovićevom hotelskom apartmanu, a kasnije i u njegovom domu. Inače, Petar je srpskog porekla.

Snider je unajmio privatnog detektiva i kupio pušku

Iako je bila zaljubljena u reditelja, Doroti se osećala krivom što je ostavila Snidera na cedilu. Bila je odlučna da se finansijski pobrine za njega – što će se pokazati kao njena konačna propast.

Čak ni Hefner, koji se smatrao očinskom figurom Doroti Straten, nije odobravao Snidera i želeo je da ga starleta ostavi. Ona se uspešno suočila licem u lice sa svojim otuđenim mužem, a nakon toga, Pol Snider će primiti zvanično pismo od Doroti u kojem je izjavila da su razdvojeni i finansijski i fizički.

View this post on Instagram

A post shared by Dorothy Stratten (@dorothystrattenofficial)

Snider je postao ljubomoran na uspeh svoje žene i ta ju je slava učinila još poželjnijom nego što je već bila. Nije mogao podneti činjenicu da je njegova žena tiha patnja mnogih muškaraca, a u glavi su mu se pojavile crne misli koje su kulminirale krvavim ishodom.

Uprkos tome što je Doroti tražila razvod od supruga, nije bila potpuno hladna prema njemu, te je povukla potez koji ju je koštao života. Naime, pristala je naći se s njim na ručku 8. avgusta 1980. u Los Anđelesu. Ručak se završio u suzama, a Straten je priznala da je zaljubljena u Bogdanovića. Uzela je svoje stvari iz stana koji je delila sa Sniderom i otišla.

Pet dana kasnije, Straten je ponovo pristala da se nađe sa Sniderom u njihovoj staroj kući kako bi pregovarali o finansijskoj nagodbi. Bilo je 11:45 kada je parkirala ispred njihovog stana. Više ih nisu videli do ponoći.

View this post on Instagram

A post shared by Dorothy Stratten (@dorothystrattenofficial)

Pol Snider ubio je svoju ženu pre nego što je uperio pištolj u sebe. Mrtvozornik je rekao da je Snider upucao svoju suprugu kroz oko. Prema nekim izveštajima, on ju je nakon smrti i silovao, ako je suditi po krvavim otiscima ruku na njenom telu.

Njena tragična smrt šokirala je Holivud i ostavila traga kako na Hefnera, tako i na Bogdanovića, koji je kasnije rekao da je bio ‘ludo zaljubljen’ u nju.

‘Hef nikada više nije bio isti. Deo njega je umro. Deo svih nas je umro jer nam je Doroti toliko značila’, otkrila je Kis Rand, bivša sekretarica Plejboja.

‘Dorotina tragična smrt nije imala nikakve veze sa Plejbojem, već je povezana s krajem njenog braka zbog afere sa Petrom Bogdanovićem’, rekla je pet godina nakon njene smrti i dodala da je Dorotina smrt promenila sve.

Mnogi se i dan danas pitaju da li bi stvari bile drugačije da su se Bogdanović ili Hefner zauzeli za nju i sprečili je da viđa muža nasilnika.

(Kurir.rs/Story.hr)

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci