mojatv

DAN SEĆANJA – DRŽAVNI PRAZNIK: Prihvaćen predlog Kraljevčana o obeležavanju 14. oktobra

Dan sećanja na tragične događaje oktobra 1941. u Kraljevu, 14. oktobar, kada su okupatorski vojnici Vermahta streljali više od dve hiljada nevinih civila, od naredne godine obeležavaće se kao državni praznk.

дан сећања – државни празник: прихваћен предлог краљевчана о обележавању 14. октобра

G.Šljivić

Predlog i inicijativu Kraljevčana i beogradske podružnice Zavičajnog društva Kraljevo, na čelu sa predsednikom Milanom Novakovićem, da se u Državni program obeležavanja godišnjica istorijskih događaja oslobodilačkih ratova Srbije uvrsti obeležavanje 14. oktobra, usvojio je Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova, uz veliko razumevanje i podršku Nikole Selakovića, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

dan sećanja – državni praznik: prihvaćen predlog kraljevčana o obeležavanju 14. oktobra
G.Šljivić

Groblje streljanih u Kraljevu

– Važno je što je ovaj Dan uvršten u red državnih praznika kako bi se dostojno obeležavao u prisustvu ministra i državnih zvaničnika – kaže dr Predrag Terzić, predsednik PO grada Kraljeva. – Minulih godina sve veći broj ovdašnjih đaka dođe 14. oktobra na Groblje streljanih da se podsete i saznaju šta se tog dana dogodilo. Da uče odmalena da je to jedan od najtragičnijih dana u istoriji ne samo Kraljeva, već čitave Srbije.

Najnoviji članci