DANIJELA DOVELA SINA U BIJELJINSKU BOLNICU, MALIŠAN PREMINUO: “Udarao se po nogama od bolova…” – Očajni roditelji traže odgovore

Desetogodišnji Aleksandar Kovač iz Bijeljine preminuo je iznenada 28. avgusta, a sahranjen je tri dana kasnije, 31. avgusta.

Bio je zdrav dečak koji je 25. avgusta osetio jaku glavobolju, zbog čega je 26. avgusta hospitalizovan u Dečjem odeljenju JZU Bolnica “Sveti Vračevi” u Bijeljini. Sumnjalo se na sunčanicu.

Roditelji dečaka Danijela Ognjenović-Kovač i njen suprug Dario ogorčeni su jer smatraju da su svog sina pokopali zbog nemara lekara.

– Došao je u bolnicu na nogama, a poslednjeg dana nikoga nije prepoznao, postao je i agresivan, stiskao zubima i udarao se po nogama od bolova – kazala je Danijela.

Po prijemu Aleksandru su uključili infuziju. No, to nije sprečilo povraćanje deteta.

– Njegovo stanje se sve više pogoršavalo. Čim bi nešto pojeo, odmah bi povratio – ispričala je Danijela, koja je prisustvovala sinovim poslednjim trenucima.

U ponedeljak, 28. avgusta, Aleksandra je pregledao neurolog, a potom su ga odveli kod ORL i oftalmologa. Do sprata iznad 10-godišnjak se teško popeo, a ispred ordinacije ispovraćao se i požuteo u licu. Uz pomoć medicinske sestre, došao je sebi te su uspeli uraditi preglede. Majci su rekli da su nalazi uredni. Kao i svaki roditelj u očaju koji gleda dete kako se pati, a ne može mu pomoći, Danijela je otišla do doktorice koja je primila dečaka i pitala da mu se uradi CT ili MRA glave.

– Ona mi je odgovorila: “De, Danijela, vi, roditelji, hoćete samo da zračite decu” i da je snimanje štetno, kao da snima petsto puta pluća. Nije snimljen. Kasnije su u posetu došli moj mlađi sin i suprug, Aleksandar nikoga nije prepoznao. Zvala sam i njegovu omiljenu učiteljicu na videopoziv, nije je prepoznao – na rubu suza je rekla Danijela.

Na pitanje je li nju prepoznavao, kratko je odgovorila negacijom.

U to vreme doktorica koja ga je primila nije bila u bolnici te je došao njen kolega koji je obavestio da se čuo s načelnicom Neurologije u Banjoj Luci (UKC RS) te da će ih odmah poslati sanitetskim vozilom. Danijela je insistirala na helikopteru jer je videla da je njen sin vrlo loše, no lekar je rekao da nije hitan slučaj i da nije životno ugrožen.

– Sve vreme sam zvala doktoricu koja ga je primila, nije se javljala. Kasnije mi je napisala da je bila na sastanku u stranci, a kada sam joj rekla da smo na putu za Banju Luku, odgovorila je: “To je najbolje, jer mogu oni završiti dijagnostiku.” Trebali su nas poslati ili u Tuzlu ili čak u Beograd, i on je bliži od Banjaluke – naglasila je Ognjenović-Kovač.

- Advertisement -

Oko 40 minuta prije nego što su stigli do UKC RS Aleksandar je doživeo i epileptični napad i počeo da plavi.

U pratnji su bile medicinska sestra i stažistkinja, koja je telefonski tražila upute od lekara. Danijela smatra da je s njenim sinom trebao ići iskusan ljekar, koji bi mu možda radio i masažu srca, a ne samo dao 15 l/min kisika preko maske.

– U Banjoj Luci su mi rekli da su pogrešno postupili te da su trebali raditi masažu srca i uduvavanje vazduha – rekla je Danijela. Lekarski tim je dočekao dečaka, ali samo su mogli započeti reanimaciju. Pokušavali su aparatima i masažom srca da ga ožive 90 minuta, ali bezuspešno.

– Rekli su da inače bijeljinska bolnica to radi, da im šalju pacijente kada već treba da umru i da je 100 odsto njihova greška – bolno govori Danijela.

Prema tvrdnjama majke Danijele, nakon što je sa sinom krenula sanitetskim vozilom prema Banjaluci njenom suprugu i drugim članovima porodice lekar je rekao da sumnja na meningitis ili upalu mozga.

– Rekao je da ni njemu nije jasno. A meningitis, a i upala mozga su hitni i itekako kobni i, ukoliko se na vreme ne počnu lečiti, mogu da prouzrokuju smrt za nekoliko dana – smatra Danijela.

(Kurir.rs/Avaz)

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

DEJAN STANKOVIĆ PRED MEČ SA ČUKARIČKIM: “Nadam se da ćemo sutra biti pravi, baš onako kako smo zacrtali”

U okviru 5. kola grupne faze Lige konferencije, snage će odmeriti fudbaleri Čukaričkog i...

OŽALOŠĆENI IZ CELE SRBIJE ORGANIZOVANO DOLAZE NA SAHRANU STRADALOG SVEŠTENIKA: “To govori o tome kakva je ljudina Nemanja bio!”

Sveštenik Braničevske eparhije Nemanja Veličković (33) poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se...

UŽAS U CENTRU PULE: Staford rastrgao maltezera nasred ulice pred očima šokirane vlasnice i ljudi

Prava drama odvijala se danas negde oko 15 sati u Puli, kada je na...

KAO BEBU JE OSTAVILI U PODRUMU, USVOJIO JE PAR IZ AMERIKE! Holivudska priča srpske lepotice koja želi da usvoji dete iz Zvečanske

Iz dalekog San Dijega u Kaliforniji (SAD), letos smo saznali za Elizabetu Ždralo, devojku...

“OTAC EMIRA KUSTURICE NIJE BIO NOVINAR, RADIO JE ZA UDBU I KOS” Sidran izneo šokantne tvrdnje a ovo je bio njihov poslednji susret

Scenarista i pisac Abdulah Sidran godinama je uspešno sarađivao sa Emirom Kusturicom. Međutim, tačku...