DAVOR I TOMISLAV SU MEĐU NAJTRAŽENIJIM BEGUNCIMA U EVROPI: Iza sebe imaju ubistva i dilovanje droge, označeni kao POSEBNO OPASNI

Evropska mreža timova za aktivnu potragu za beguncima (ENFAST) uz podršku Evropola pokrenula je kampanju u potrazi za najtraženijim beguncima u Evropskoj uniji 2023. godine.

Spisak prestupnika je upravo ažuriran, a cilj ovogodišnje kampanje je podizanje svesti javnosti o beguncima koji se traže zbog teških krivičnih dela, navodi se u saopštenju.

U okviru ovogodišnje kampanje na sajtu Evropola objavljena je nova lista najtraženijih kriminalaca sa više od pedeset profila begunaca povezanih sa teškim krivičnim delima.

Neki od zločina koje su počinili begunci na ovogodišnjoj listi uključuju ubistvo, trgovinu ljudima, oružanu pljačku i sajber kriminal.

Među beguncima su i dvojica iz Hrvatske: Davor Čizmok, 43-godišnji hrvatski državljanin za kojim se traga zbog dva teška ubistva, i Tomislav Drmić, 30-godišnji hrvatski državljanin za kojim se traga zbog zločinačkog udruživanja, neovlašćena proizvodnja i promet droga i nedozvoljeno držanje, kao i proizvodnja i nabavka oružja i eksplozivnih materija.

I Čizmok i Drmić su na ovoj listi označeni kao posebno opasni.

– Saradnja između zemalja EU i građana EU je ključna u pokušaju pronalaženja traženih begunaca. Ovi kriminalci su u bekstvu od zemlje do zemlje i više puta pokušavaju da izbegnu sprovođenje zakona. Potrebno je samo nekoliko trenutaka da pregledajte našu listu najtraženijih begunaca u Evropskoj uniji i spasite potencijalne žrtve. Posetite veb stranicu i pomozite nam da ih pronađemo – rekla je izvršna direktorka Evropola Ketrin de Bol.

(Kurir.rs/Index)

Bonus video:

06:04
STRUČNJACI O HAPŠENJU ŠVEĐANINA MAFIJAŠA

- Advertisement -

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci