“DECA PRIMETILA DA JE IZGLEDAO LOŠE, U ŠOKU SMO!” Roditelji iz Sremske Mitrovice otkrili detalje tragedije na ekskurziji u Italiji

Tragični događaj potresao je grupu od oko 100 maturanata iz Sremske Mitrovice koji su krenuli na svoje maturalno putovanje ka Severnoj Italiji. Vozač njihovog autobusa preminuo je danas nakon 16 sati vožnje, ostavljajući maturante i njihove roditelje u šoku i zbrinutosti.

Ovo matursko putovanje obuhvatalo je nekoliko etapa, počevši od puta prema Ljubljani, sa planiranim odmorom i nastavkom puta ka Lido di Jesolo, gde se dogodila ova tragična situacija.

Nesrećnog vozača su prvi primetili neki od maturanata koji su zatim obavestili svoje profesore. Hitna pomoć je pozvana, ali nažalost, vozač je preminuo. Iako uzrok smrti još nije zvanično potvrđen, pretpostavlja se da je reč o srčanom udaru.

Vozači autobusa se pre puta proveravaju na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora. Vozač mora imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport.

Prema izjavi lekara, srčani udar može da se dogodi čak i kod mlađih osoba, ali je verovatno da je vozač možda već nekoliko dana osećao simptome. To često ne mora da znači da će doći do ovakve tragične smrti.

Maturanti, koji su još u šoku, čekaju da agencija organizuje zamenu vozača kako bi nastavili putovanje. Roditelji takođe izražavaju svoju zabrinutost i šokiranost, naglašavajući da su njihova deca primetila da se vozač nije osećao dobro tokom vremena provedenog u trpezariji hotela, kako kažu, videli su da je klonuo glavom i da se nije pomerao. Dežurni lekar, koji je u pratnji maturanata, pokušao je reanimaciju dok se čekala Hitna pomoć.

Kako saznajemo od nekolicine roditelja, maturanti su uplašeni, nekoliko devojčica je plakalo.

– Roditelji su takođe uplašeni jer je oko 100 dece krenulo iz Sremske Mitrovice na ovu eskurziju. Šokirani smo zbog iznenadne smrti vozača, ali i zatečeni da se desilo baš našoj deci. Deca su nam nagovestila da su primetila da je vozač u trpezariji hotela izgledao loše. Neskromno je da se žalimo, ne znamo za sada sve informacije, ali smatramo da se provere moraju rigoroznije sprovoditi. Deca su trenutno tužna i šokirana, ali preguraće, mi roditelji smo zabrinuti dok sedimo u kući i jedini utehu možemo pružiti telefonski. Svašta ti prođe kroz glavu, kada čuješ ovakvu vest – priča jedan od roditelja.

Đaci Medicinske škole iz Sremaske Mitrovice, sada čekaju da agencija pošalje druga dva vozača, da li će nastaviti put još uvek nije poznato.

Eskurzija Mitrovačkih maturanata se realizuje preko Novosadske agencije i trebalo je da traje pet dana.

Kurir.rs/D.Š.

- Advertisement -

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

ODLOŽENO SUĐENJE DIJANI HRKALOVIĆ: Na sudu se nije pojavio njen advokat Vladimir Đukanović

Suđenje bivšoj državnoj sekretarki u MUP-u Srbije Dijani Hrkalović odloženo je danas pred Specijalnim...

OVO JE MARKO, HEROJ KOJI JE ZAUSTAVIO VOZ “Video sam varnice i shvatio da nešto ne valja: SKOČIO SAM NA VAGON

- Čekao sam da voz prođe i uočio sam iskre iz zadnjih točkova pa...

POJAVILA SE ŠUGA U OSNOVNOJ ŠKOLI KOD PROKUPLJA: Odmah obustavljena nastava, obolela deca na kućnom lečenju

U isturenom odeljenju prokupačke Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ u selu Donja Rečica zabeleženo...

PLESALA ISPRED OLTARA U HALJINI KOJA JEDVA PREKRIVA TELO: Pevačica spotom iz crkve razbesnela vernike, a ovim je ZGROZILA SVE

Bivša Diznijeva zvezda Sabrina Karpenter (24) snimila je spot za pesmu kojim je uznemirila...

ODLOŽENO SUĐENJE DIJANI HRKALOVIĆ: Na sudu se nije pojavio njen advokat Vladimir Đukanović

Suđenje bivšoj državnoj sekretarki u MUP-u Srbije Dijani Hrkalović odloženo je danas pred Specijalnim...

OVO JE MARKO, HEROJ KOJI JE ZAUSTAVIO VOZ “Video sam varnice i shvatio da nešto ne valja: SKOČIO SAM NA VAGON

- Čekao sam da voz prođe i uočio sam iskre iz zadnjih točkova pa...