mojatv

DECA UČESNICI U SAOBRAĆAJU: Sa koliko godina je dozvoljena vožnja bicikla na javnim putevima?

Vozači bicikala posebna su ugrožena kategorija u saobraćaju. Osim površina namenjenih za njihovu vožnju često se kreću i onima kojima se kreću motorna vozila.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja dozvoljeno je da dete od 12 godina vozi bicikl na javnim putevima.

Projekat “Bezbedni na biciklu” jedan je od načina da se deca ovog uzrasta pripreme za ulogu budućih samostalnih učesnika u saobraćaju. Uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve, projekat realizuje Centar za unapređenje bezbednosti saobraćaja.

Ovim projektom je predviđena edukacija učenika četvrtog razreda svih osnovnih škola u Novom Sadu u cilјu povećanja njihove bezbednosti kao biciklista.

Savet za koordinaciju bezbednosti saobraćaja u Novom Sadu svake godine organizuje razne vrste edukacija kada je reč o bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Iako su u saobraćaju najvažniji oprez i pažnja, od velikog je značaja da se konstantno edukujemo kada su saobraćajna pravila u pitanju. Kako bismo zakoračili u ovaj svet kao ravnopravni učesnici, najbolje je krenuti na vreme. Baš ovaj uzrast, od 12 godina, najpogodniji je da se usvoje važne informacije iz oblasti bezbednosti u saobraćaju.

Promo

Kurir

Najnoviji članci