back to top
mojatv

DIZALICA SPREMNA ZA IZVLAČENJE “KARTELA” IZ VODE! Rešava se sudbina splava koji je potonuo prošle godine

Beogradski splav “Kartel” koji je u decembu prošle godine potonuo rano jutros se vadi iz vode.

Na licu mesta smo zatekli dizalicu koja je bila spremna da ga podigne iz Save.

Kako smo saznali sa lica mesta ova operacija biće zahtevna i m oraće da se primene dva načina vađenja. Prvi je uz pomoć dizalice koja je već spremna,a drugi takozvani savremeni uz pomoć vazdušnih jastuka koji ronioci postavljaju na delove splava naslonjenog na dno reke.

Šta je uzrok potonuća ovog objekta i dan danas nije poznato.

Prve informacije ukazale su na to da je splav počeo da tone nakon što je izbila tuča između gostiju i obezbeđenja na mostiću koji je spajao obalu i splav, a koji je u jednom trenutku pukao.Tada je nastala opšta panika. Evakuisano je više od 30 mladih, a samo pukom srećom nema ozbiljnije povređenih.

Pripadnici žandarmerije, rečne policije i 25 pripadnika vatrogasno-spalilačke ekipe tu noć su bili na terenu i izvlačili iz Save one koji su skočili u reku i pokušavali da doplivaju do obale.

– Žurka je trebalo da traje do dva sata iza ponoći, oko jedan su nas izbacili. Ja sam bio prvi koga su izbacili sa splava. Iz obezbeđenja nisu hteli da mi kažu zašto nas izbacuju. Izbacili su još nekih 10-tak ljudi, a onda je počela rasprava, tuča, sukob sa obezbeđenjem – rekao je tada mladić koji je bio na splavu.

00:16
Milan Šuša (39) ubijen je danas u sačekuši oko 10 sati u Zemunu

Kurir

Najnoviji članci