back to top
mojatv

DROGIRANI SRBIN ISKASAPIO PROGRAMERKU ZA NOVU GODINU U ČEŠKOJ Počelo suđenje Nišliji za ubistvo Marije, motiv LJUBOMORA

Srpskom državljaninu Stefanu S. (27) iz Niša koji se sumnjiči da je zverski ubio programerku Mariju Dmitović (42) iz Beograda za Novu godinu u češkom gradu Brno počelo je suđenje.

Da podsetimo, zločin se dogodio 31. decembra prošle godine u stanu žrtve u Brnu gde je živela sa porodicom, koja je tih dana bila odsutna zbog praznika koje su proveli u Srbiji. Osumnjičeni je nožem iskasapio žrtvu i ostavio da leži nasred poda u stanu, dok je on pokrao i pobegao. Zločin je otkriven nekoliko dana kasnije, kada su Marijini prijatelji sa policijom ušli u stan i zatekli je mrtvu.

– Na početku suđenja osumnjičeni je sve vreme negirao krivicu, a sumnja se da je motiv ovog zločina ljubomora. Navodno, osumnjičeni i žrtva su bili malo više od prijatelja, iako je ona bila u braku – navodi naš izvor i dodaje:

– Navodno, Marija nije želela takvu vrstu odnosa s njim, ali Stefan S. takvu odluku nije mogao da prihvati, pa su tu nastali njihovi problemi. Kobnog dana on je došao kod nje u stan, jer njen suprug nije bio u Brnu. Kako je utvrđeno, Stefan S. je tog dana bio pod dejstvom narkotika, konzumirao je kristal met u kombinaciji sa heroinom, kako je i sam priznao.

Prijatelj ubijene Marije Dmitrović kaže za Kurir da njen suprug često nije bio u Brnu zbog posla, pa se sumnja da je ona u tom periodu upoznala svog ubicu.

Odbrana osumnjičenog Stefana S. insistira da on bude izručen Srbiji.

– Advokati koje brane Stefana S. traže i insistiraju na tome da se on izruči Srbiji jer ga i ona potražuje zbog drugih krivičnih dela. Međutim, o tome da li će Češka dozvoliti ovako nešto još uvek nije poznato, ali gotovo na svakom suđenju je reč o tome da žele da ga izruče – navodi Kurirov izvor i dodaje:

– Osumnjičeni se na suđenjima ponaša poprilično dekoncentrisano i van sebe.

Marijana porodica je neutešna od kada su saznali da je ubijena, i traže maksimalnu kaznu zatvora, a osumnjičenom Srbinu za ovaj zločin preti kazna od 20 godina do doživotne robije.

Pa da podsetimo, Marijin suprug i dete ostali su u Beogradu tokom praznika, a ona je bila u Brnom. Naime, oni su zabrinuli nakon što se ona nekoliko dana nije javljala na telefon što je bilo veoma čudno za nju. Marijin suprug, kako smo ranije pisali, pozvao je prijatelja i zamolio ga da ode do njihovog stana i vidi šta se dešava sa njom. Takođe, ubijena se nije javila ni poslodavcima, pa je policija zajedno sa prijateljem koji je i prijavio nestanak otišla do stana.

– Ispred vrata stana osetio se neprijatan miris, a kada su razvalili vrata zatekli su Mariju kako leži nasred poda u lokvi krvi. Prizor je bio jeziv, a istragom je utvrđeno da je osumnjičeni poznavao žrtvu, a nije bilo ni tragova obijanja.

- Advertisement -

– Stefan S. je uhapšen nakon što je priveden zbog alkohola, a policiji je tada dao lažne podatke. Međutim, nakon što se otreznio on je priznao da je počinio stravičan zločin. Istražitelji su u stanu ubijene pronašli DNK tragove Stefana S. a utvrđeno je i da je nakon zločina koristio njenu kreditnu karticu. Obdukcijom je utvrđeno da je Marija Dmitrović preminula nakon brojnih povreda od hladnog oružja.

(Kurir.rs – B. T.)

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

02:12
SPASLA GA OD ZATVORA I TO JE ODVELO U SMRT?! Nedić: Volš je imao neki plan, ali možda nije hteo da je ubije LJUBOMORA GLAVNI MOTIV

Kurir

Najnoviji članci