EMS: Na područje Šida stigli stubovi za dalekovod

BEOGRAD – Na podruju Šida, gde od subote, zbog nevremena i pada nekoliko stubova dalekovoda oko 11.000 građana nema struju, stigli su svi havarijski stubovi za postavljanje a vrše se zemljani radovi za temelje, saopštila je danas Elektromreža Srbije (EMS).

U saopštenju je navedeno da se inženjeri i monteri pripremju za fizičko podizanje stubova čija visina, po elaboratima, biće oko 36 metara.

“S obzirom na ozbiljost zahvata i rada na visini, nadamo se da kiša neće ozbiljno ugrožavati ekipe”, navela je EMS. Zbog jakog nevremena, juče u 16.31 došlo je do ispadanja dalekovoda u Sremskoj Mitrovici i Šidu, a bez struje je ostalo oko 11.000 potrošača na području Šida.

ems: na područje šida stigli stubovi za dalekovod

1 / 4 Foto: Fonet/Gordana Raković Rudović

ems: na područje šida stigli stubovi za dalekovodems: na područje šida stigli stubovi za dalekovodems: na područje šida stigli stubovi za dalekovod

“Ekipe su na terenu i radiće cele noći, ali ne postoji mogućnost brze sanacije havarije, jer su prema zasada raspoloživim informacijama pala tri dalekovodna stuba”, saopšteno je kasnije juče iz EMS-a.

U saopštenju je navedeno i da je dalekovod Šid – Nijemci od ranije neraspoloživ zbog pada više dalekovodnih stubova sa hrvatske strane, što je, kako je ukazano, “u ovom slučaju dodatna otežavajuća okolnost”.

Kurir.rs/Beta

Kurir

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci