back to top
mojatv

EPILOG VELIKOG SKANDALA: Zbog lažnog intervjua sa Šumaherom dobila je trenutni OTKAZ, dok je porodica slavnog vozača dobila OGROMNU SUMU NOVCA!

Porodica sedmostrukog svjetskog šampiona Formule 1 Mihela Šumahera dobila je novčanu nadoknadu, 200.000 evra, od izdavača njemačkog časopisa koji je objavio “intervju” sa legendarnim njemačkim vozačem napravljen pomoću veštačke inteligencije.

Kako je danas prenio Skaj, portparol porodice je potvrdio za Rojters presudu suda u Minhenu i iznos odšete koji će platiti izdavačka kuća časopisa Aktuel (Die Aktuelle).

Urednica časopisa je otpuštena prošle godine, a izdavač se izvinio porodici.

List je na naslovnoj strani od 15. aprila prošle godine objavio fotografiju nasmejanog Šumahera uz naslov: “Mihael Šumaher, prvi intervju”. U podnaslovu je pisalo “Zvuči varljivo realno”, a u tekstu je pisalo da je citate napravila veštačka inteligencija.

Jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1 doživeo je tešku povredu glave na skijanju u decembru 2013. godine i od tada nije viđen u javnosti.

On je šest meseci bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. godine, a u septembru iste godine pušten je na kućno lečenje i od tada nema informacija o njegovom stanju.

Njegova supruga Korina i medicinsko osoblje brinu o Šumaheru u njihovoj kući na Ženevskom jezeru.

Šumaher je jedan od najuspješnijih vozača u istoriji Formule 1 sa sedam titula (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), 91 pobjedom i 155 plasmana na pobjedničko postolje.

Porodica čuva njegovu privatnost, pa čak ni mnogi prijatelji i rođaci ne znaju u kakvom je stanju.

U dokumentarcu emitovanom na Netfliksu 2021. godine, Korina Šumaher je rekla da on ide na rehabilitaciju i da je sada “drugačiji, ali je tu”.

/J.M./Beta

- Advertisement -

05:30

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!

Kurir

Izvor: ( www.kurir.rs / MojaTV.rs )

Najnoviji članci

ISPUSTIO FEKALIJE U VODOVOD, IZAZVAO TROVANJE LJUDI, TRAŽI GA POLICIJA: “Primijetio sam da voda smrdi” UŽAS U Bosni i Hercegovini!

Splitska policija traži nepoznatog počinitelja koji je – slučajno ili ne – kriv za...

ISPUSTIO FEKALIJE U VODOVOD, IZAZVAO TROVANJE LJUDI, TRAŽI GA POLICIJA: “Primijetio sam da voda smrdi” UŽAS U Hrvatskoj!

Splitska policija traži nepoznatog počinitelja koji je - slučajno ili ne - kriv za...

TURIJA PONOVO OŽIVLJAVA BEĆARAC: Takmičenje u izvođenju „radosne i đavolaste“ pesme u selu kod Srbobrana

Na inicijativu Teodore Mrkajić, predsjednice KUD "Turija" iz istoimenog sela kod Srbobrana, nakon 27...

Vratite samopouzdanje uz ovaj jednostavan trik – Pustili ste stomak!

Svaki muškarac zaslužuje da se osjeća udobno u svojoj koži. Samopouzdanje je veoma važno...