HAPŠENJE U BUDVI: Policija zaustavila automobil, pa pronašla pištolj sa metkom u cevi! Odmah lišen slobode, izvršen pretres stana

Objavljeno

Službenici Regionalnog centra bezbednosti „Jug“, Odeljenja bezbednosti Budva su, preduzimajući planske aktivnosti u prazničnim danima i danima vikenda, ostvarili značajne rezultate na suzbijanju svih vidova kriminaliteta, ali i prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Naime, preduzimajući redovne kontrole učesnika u saobraćaju službenici interventne jedinice Odeljenja bezbednosti Budva su pregledom vozila podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao V.A. (41) iz Ulcinja, pronašli i oduzeli vatreno oružje pištolj marke „Unique“, kalibra 7,65 mm, sa pet komada municije u okviru i jednim u cevi.

Takođe, od lica je privremeno oduzeto vozilo.

Po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, V.A. je lišen slobode, a u okviru izviđajnih radnji u saradnji sa policijskim službenicima Odeljenja bezbednosti Ulcinj izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje V.A. koristi i tom prilikom je pronađeno i oduzeto još osam komada municije kalibra 7,65 mm.

Osim toga, aktivnosti službenika na suzbijanju zoupotreba opojnih droga rezultirale su procesuiranjem jednog lica zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kao i tri lica zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

U četiri pojedinačne zaplene oduzeto je ukupno 2,2 grama opojne droge.

Preduzimajući dalje radnje na otkrivanju krivičnih dela iz ove oblasti, izvršena su dva pretresa računara, mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja.

Iz oblasti bezbednosti saobraćaja dogodile su se tri saobraćajne nezgode bez težih posledica, a izvršeno je 320 kontrola lica i vozača, izdato 60 naloga za naplatu novčanih kazni, te je podneto 10 prekršajnih prijava i isključeno iz saobraćaja sedam vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Naime, u prethodnom periodu nije došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, nisu registrovana krivična dela koja bi sa aspekta društvene opasnosti izazvala veću uznemirenost i ugroženost građana, te se stanje bezbednosti ceni stabilnim i povoljnim, a policijski službenici Odeljenja bezbednosti Budva će i u narednom periodu preduzeti sve neophodne mere i radnje kako bi se ostvarila maksimalna efikasnost u radu i održalo povoljno stanje bezbednosti.

Kurir.rs

Bonus video:

KRAJ ŠKALJARSKOG KLANA? Radulović: Ubistvom Vukotića oni su obezglavljeni! Kriminal jenjava ili dobija NOVO RUHO?!

02:42
KRAJ ŠKALJARSKOG KLANA? Radulović: Ubistvom Vukotića oni su obezglavljeni! Kriminal jenjava ili dobija NOVO RUHO?!

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci