“IZAĐI MALA, IZAĐI MALA” Muzika grmela s narodnjakom, a mlada pobeže?! Evo zašto se o ovoj banatskoj svadbi toliko priča (VIDEO)

Objavljeno

- Advertisement -

VLAJKOVAC – U selu Vlajkovac kod Vršca zimus je priređena prava banatska svadba, onako po starinski, kako je to nekad bilo!

Mladenci su Jelena Dacin i Stevan Aleksandar Nikolić, baš iz sela Vlajkovac.

Pošto žive u multikulturalnoj sredini, ne čudi što je i ovo još jedan mešovit brak – Jelena je pravoslavne a Stevan rimokatoličke veroispovesti. Jelena i Stevan su mladi i vredni, žive u njegovoj porodičnoj kući u selu, objavio je RTS.

Mladoženja je odrastao bez oca, a majka mu je preminula kada je bio dete. Ali i pored svih nedaća koje su ga snašle postao je častan i pošten čovek, pravi domaćin na svom imanju.

Oboje kažu da mnogo vole selo i da će tu živeti, raditi i stvarati porodicu. Dodaju da se bave stočarstvom i da uživaju u životu, ali neka vas to ne zavara – oboje završavaju fakultete! Ali i pored toga, rešili su da žive na selu.

Inače, mlada je gradsko dete, rođeno u Zrenjaninu, a potom se preselila u Novi Sad, ispričali su oboje uoči svadbe ponešto o sebi, ali i o tome kako su se upoznali, kako se rodila ljubav ali i kako je izgledala neobična veridba o čemu svedoči i video-snimak.

Zbog svega toga, ovo svadbeno veselje obeležilo je i pregršt najraznovrsnijih emocija, kako među mladencima tako i među svim zvanicama i gostima… Obe porodice su se okupile u Vlajkovcu, gde je, kako i dolikuje – domaćinski i po svim običajima – počelo svadbeno veselje.

Jelenine roditelje i prijatelje iz Novog Sada, domaćin je po tradiciji – dočekao uz kotlić…

Nevesta Jelena ispričala je i da ga u prvi mah nije primećivala ali mic po mic rodila se ljubav između zemljaka Banaćana. Mlada dodaje i da je njena ljubav, kog u selu svi zovu Pišta po dedi i pradedi, uvek izgledao drugačije od drugih – leti šešir, zimi obavezna šubara i to ne skida!

Svadbu obeležio starinski običaj: Lažna mlada

Među najzanimljivijim običajima na ovoj banatskoj svadbi bila je lažna mlada…

….zbog koje su mnogi svatovi u trenutku zastali u čudu a onima koji nisu znali za taj narodni običaj nije bilo nimalo prijatno kad se popela na fijaker i “dala u beg”.

"IZAĐI MALA, IZAĐI MALA" Muzika grmela s narodnjakom, a mlada pobeže?! Evo zašto se o ovoj banatskoj svadbi toliko priča (VIDEO)

- Advertisement -

1 / 8 Foto: Youtube RTS Printscreen/Svadba iz mog kraja

"IZAĐI MALA, IZAĐI MALA" Muzika grmela s narodnjakom, a mlada pobeže?! Evo zašto se o ovoj banatskoj svadbi toliko priča (VIDEO)"IZAĐI MALA, IZAĐI MALA" Muzika grmela s narodnjakom, a mlada pobeže?! Evo zašto se o ovoj banatskoj svadbi toliko priča (VIDEO)"IZAĐI MALA, IZAĐI MALA" Muzika grmela s narodnjakom, a mlada pobeže?! Evo zašto se o ovoj banatskoj svadbi toliko priča (VIDEO)"IZAĐI MALA, IZAĐI MALA" Muzika grmela s narodnjakom, a mlada pobeže?! Evo zašto se o ovoj banatskoj svadbi toliko priča (VIDEO)

Ali im je i laknulo kad su videli pravu – lepu i mladu Jelenu. Ali i lažnu mladu – muškarca s perikom obučenog u venčanicu.

Reč je o starinskom običaju u Banatu koji je sve ređi a koji su mlađi svatovi sad mogli da vide i uživo.

Kurir.rs/Youtube RTS Svadba iz mog kraja

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

Preko 2.000 mališana na nastupima Vojvođanskih simfoničara povodom Međunarodnog dana deteta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta, Vojvođanski simfonijski orkestar izveo je u Sinagogi u Novom...

MLADA IZ NIŠA POSLE SVADBE OTVORILA 15 KOVERTI I U SVAKOJ NAŠLA ISTO: Doživela je takvo PONIŽENJE da ne može da dođe sebi

Prazne koverte na svadbama mnogi smatraju urbanom legendom. Međutim, sve je više primera iz...

RUSKA SENZACIJA OD 16 GODINA GOVORILA O ĐOKOVIĆU: Ne želim da uvredim Novaka, ali…

Specijalni izveštač Kurira iz Pariza - Vuk Brajović Tek sedma igračica mlađa od 17 godina...

I MUŠKARCI IMAJU SVOJU MENOPAUZU I PMS: Evo koji su SIMPTOMI i kako da prepoznate pojavu! Jedan HORMON je glavni “krivac”

Za muškarce, ali i za žene koje sa njima dele partnerski i intimni život...

Preko 2.000 mališana na nastupima Vojvođanskih simfoničara povodom Međunarodnog dana deteta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta, Vojvođanski simfonijski orkestar izveo je u Sinagogi u Novom...

MLADA IZ NIŠA POSLE SVADBE OTVORILA 15 KOVERTI I U SVAKOJ NAŠLA ISTO: Doživela je takvo PONIŽENJE da ne može da dođe sebi

Prazne koverte na svadbama mnogi smatraju urbanom legendom. Međutim, sve je više primera iz...