“JEDAN OD NAJELPŠIH PROJEKATA” Položen kamen temeljac za Dečije odmaralište “Bogdan Milanović” na planini Bešnjaja (FOTO)

Na mestu nekadašnjeg odmarališta položen je kamen temeljac za izgradnju novog Dečjeg odmarališta „Bogdan Milanović“. Izgradnju odmarališta inicirao je i finansira Slavoljub Milanović, otac Bogdana Milanovića, prerano preminulog Kragujevčanina, nadarenog i u svetu uspešnog doktora nauka, koji je svojim matematičkim i programerskim rešenjima zadužio pojedine američke kompanije i IT zajednicu.

U prisustvu gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, oca Slavoljuba Milanovića, Njegovog preosveštenstva episkopa šumadijskog Jovana i predstavnika Grada kapsulu sa željama u temelj budućeg objekta položili su učenici kragujevačkih osnovnih škola Milutin i Draginja Todorović i Svetozar Marković.

Naše veliko prirodno bogatstvo je Bešnjaja, jedna od omiljenih destinacija planinara, rekreativaca ali i ljubitelja prirode koji žele da provedu kvalitetno vreme sa porodicom i prijateljima.

Izgradnja Dečjeg odmarališta je inicijativa i veliko ulaganje lokalne samouprave čime želimo da oživimo prirodu koja nas okružuje i ovo jedan od najlepših projekata rekao je gradonačelnik, Nikola Dašić. Iza ovog projekta stoji želja da naredne generacije dece provode vreme u jednom zdravom okruženju, u druženju sa svojim vršnjacima za koje će Grad obezbediti putnu infrastrukturu i trudićemo se da u periodu izgradnje objekta obezbedimo i lokacije za gradska izletišta, dodao je Dašić.

Objekat će biti ukupne površine 1300 m2 sa prizemljem i dva sprata, kapaciteta 93 ležaja. Imaće trpezariju i kuhinju u kojoj će se spremati 300 obroka dnevno.

Projekat je ponuđen Gradu, sa idejom da odmaralište na Bešnjaji nosi ime mog sina Bogdana. Ideja datira još od pre tri godine a polaganjem kamena temeljca srce mi je puno jer će ostati trag i sećanje na njega.
Ovim projektom sam ostvario svoj san i simboličnim pominjanjem njegovog imena ostvariću svoju životnu misiju, rekao je Slavoljub Milanović, Bogdanov otac.

Inače, Bogdan Milanović je vrhunac svoje karijere ostvario u Americi kao programer. On je još kao srednjoškolac, nakon treće godine matematičkog smera Prve kragujevačke gimnazije otišao na usvaršavanje u Olimpiju. Tokom doktorskih studija, počeo je samostalno da pravi sajtove, radio je za razne agencije i prestižne avio kompanije, nakon čega se osamostalio. Napravio je program koji je bio uvršten među deset u svetu.

Bogdan Milanović rođen 1990. godine a preminuo je 3. januara 2019. godine na putu od Amerike do rodnog Kragujevca, od posledica kancera.

Kurir.rs/Ucentar

Kurir

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci