back to top
mojatv

JOVANKA I TITO IZ AFRIKE Bračni par se sa vrelog kontinenta doselio u Srbiju: Evo šta rade na samo sat vremena od Beograda (FOTO)

Ako vas put navede na Rajac, osim nestvarnih prirodnih predelabu kuhinji jednog restorana dočekaće vas neobičan dvojac. Na samo sat vremena od Beograda nalazi se prava egzotika u tipičnoj srpskoj kuhinji. Edit Čidora zvana Joka i Inosent Mupandira zvani Tito došli su iz Zimbabvea da rade u restoranu na Rajcu.

“Radim ovde godinu dana. Ljudima je bilo teško da izgovore moje ima, pa su mi dali nadimak Tito po predsedniku Jugoslavije koji je bio prijatelj sa našim predsednikom, a moju ženu su prozvali Jovanka, Joka. Gosti se uvek iznenade kada me vide, odakle crnac na Rajcu, ali su me svi lepo prihvatili jer su ovde ljudi jako prijatni i gostoprimljivi”, kaže Tito za RINU.

Njegova žena radi u kuhinji i ono što je za svaku pohvalu jeste da je veoma brzo naučila sve srpske specijalitete odlično da sprema.

“Sve se drugačije priprema nego u Africi, i salata i kupus. Sada znam da spremim sarmu, čorbu, musaku i lovačke šnicle, bolonjeze se isto priprema kao i kod nas”, rekla je ona.

Joki se mnogo sviđa Srbija i Rajac, a i srpsku kuhinju je zavolela. Mislila je da je mnogo hladnije kada je sneg, ali sada oboje uživaju u njemu iako su ga u Srbiji prvi put videli.

Ovaj neobični dvojac oduševljava sve goste koji posete Rajac. Damjan Babić je redovan gost na Rajcu, jer već 20 godina je u planinarskom društvu i kaže da su i Joka i Tito divni ljudi.

“Pre godinu dana kada smo došli ovde iznenadili smo se kada smo videli ko nas uslužuje, pitali smo se kako su došli ovde. Sada sam se već navikao. Ovde je pravi raj za porodice sa malom decom od smeštaja, kafe pa do Tita”, rekao je Damjan.

“Rajački konaci” zbog svih lepota koje se ovde mogu videti i doživeti postaju sve popularnih medju gostima.

„Tito i Joka su nam došli iz Južne Afrike, jako se trude da pričaju srpski. Reakcije gostiju su pozitivne i do sada nismo imali ni jednu primedbu. Vredni su i dosta nam pomažu. Joka u kuhinji a Tito ne samo što je konobar, već je tu za sve što je gostu potrebno. Iako su kapaciteti popunjeni do kraja januara, uvek se može doći na kafu i ručak, ali i da se zagreju bez obaveza. Takođe imamo salu koja raspolaže sa 200 mesta gde možemo da organizujemo proslavu bilo koje vrste, rekla je Danka Đoković iz “Rajačkih konaka”.

jovanka i tito iz afrike bračni par se sa vrelog kontinenta doselio u srbiju: evo šta rade na samo sat vremena od beograda (foto)

1 / 6 Foto: RINA

- Advertisement -

jovanka i tito iz afrike bračni par se sa vrelog kontinenta doselio u srbiju: evo šta rade na samo sat vremena od beograda (foto)jovanka i tito iz afrike bračni par se sa vrelog kontinenta doselio u srbiju: evo šta rade na samo sat vremena od beograda (foto)jovanka i tito iz afrike bračni par se sa vrelog kontinenta doselio u srbiju: evo šta rade na samo sat vremena od beograda (foto)jovanka i tito iz afrike bračni par se sa vrelog kontinenta doselio u srbiju: evo šta rade na samo sat vremena od beograda (foto)

Tito se potrudio da za novogodišnje praznike ukrasi i stakla restorana.

„Za par sati oslikao sam prozore, samouk sam i u slikanju uživam pogotovu prirode.”

Inače, u Africi Tito je radio na ranču gde su dolazili lovci širom sveta i gde je upoznao vlasnika „Rajačkih konaka”. Tamo je bio barmen ali bavio se i slikarstvom, slikao je životinje. Njegova žena Jovanka je i tamo radila u kuhinji, bila je šef.

(Kurir.rs/RINA)

Bonus video:

02:10
AKO STE KAO DETE MAŠTALI DA IMATE KUĆICU KAO IZ BAJKE IVICA I MARICA, SADA JE MOGUĆE: Stranci ih masovno kupuju, a EVO i ZAŠTO

Kurir

Najnoviji članci