back to top
mojatv

JOVIČIĆ NEGIRAO OPTUŽBE ZA TRGOVINU UTICAJEM: Bivši predsednik opštine Palilula izneo odbranu u VIšem sudu

Bivši predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić negirao je danas pred Višim sudom u Beogradu da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

– Osporavam sve navode optužbe – izjavio je Jovićić negirajući da je kod građevinskog inspektora Dražena Vujića posredovao da identifikuje investitore i osobe koje su gradile bez dozvole.

Iznoseći odbanu pred sudom, naveo je da nikada ni od koga nije uzeo novac, niti je uticao na Vujića da on utiče na građevinske inspektore da ne rade po zakonu.

– Ponosan sam šta sam sve uradio dok sam bio predsednik opštine i tvrdim da ništa nije bilo nezakonito – rekao je Jovičić, tvrdeći da investitore nikada pre suđenja.

Drugooptuženu građevinski inspektor Dražen Vujić je naveo da je svoj iskaz u tužilaštvu dao iz straha da ne ide u pritvor, da ne izgubi posao.

Vujić je danas rekao da je Jovičića upoznao 2016. godine kada je on postao predsednik opštine, tvrdeći da nije uticao na inspektore niti uzimao novac od investitora.

– Nije mi jasno kako sam mogao uticati na građevinske inspektore kada su sve građevine bile preko 800 kvadrata, a statutom grada je opština nadležna za objekte do 800 kvadrata – naveo je Vujić iznoseći svoju odbranu.

Trećeoptuženi Vojislav Ćirić, koji je bio Jovičićev pomoćnik, je takođe negirao optužbe i detaljno izneo odbranu. Optužnicom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Jovičić se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem, a za isto krivično delo optuženo je još osam osoba, među kojima je i glumac Žarko Lazić. Jovičić je bio uhapšen 1. juna 2021. i u pritvoru je proveo dva meseca. Svi optuženi brani se slobode.

Bonus video:

02:38
Vulin o hapšenju Aleksandra Jovičića

- Advertisement -

Kurir

Najnoviji članci