back to top
mojatv

KOVID HEROJI DOBILI STALNI POSAO: Dom zdravlja u Trsteniku u svojim redovima ima još 30 zaposlenih (FOTO)

MESECIMA su, u skafanderima, transportovali i lečili obolele od korone u Trsteniku.

ковид хероји добили стални посаo: дом здравља у трстенику у својим редовима има још 30 запослених (фото)

Foto:S.Babović,OU Trstenik

A ove sedmice država im se zahvalila za svu dobrotu, profesionalizam i herojstvo koje su pokazali tokom kovid epidemije. Njih 30, 23 medicinska i sedmoro nemedicinskih radnika – konačno su dobili i posao, “za stalno”, u Domu zdravlja “Dr Sava Stanojević”.

– Svi su pokazali entuzijazam da pomognu u ozbiljnoj pandemiji, a sada ćemo pokazati da i dalje imamo veliku želju da lečimo naše sugrađane – kaže dr Slađana Jevtić, specijalista opšte medicine.

Radnu knjižicu strpljivo je čekao i vozač saniteta Zoran Brođanac. Kaže, duže od decenije.

– Za prijem kolega najzaslužniji su Ministarstvo zdravlja, RFZO i država, a sve se, na obostrano zadovoljstvo, dogodilo u pravom trenutku – priča direktorka Doma zdravlja dr Žaklina Ristić. – Jer, veliki broj lekara, do kraja ove i tokom sledeće godine, odlazi u penziju. Zato pozivamo sve Trsteničane koji su stekli diplomu Medicinskog fakulteta da se jave. Svesni smo prednosti života u velikim gradovima, ali je lepo i vratiti se u svoj grad.

kovid heroji dobili stalni posao: dom zdravlja u trsteniku u svojim redovima ima još 30 zaposlenih (foto)
Foto: Foto:S.Babović,OU Trstenik

POGLEDAJ GALERIJU

Tokom pandemije, podsetimo, lokalna samouprava je proglašavala i vanrednu situaciju, a dnevno su ovde zbrinjavali na desetine pacijenata. Po podacima Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, registrovano je bilo 11.448 pozitivnih, a dr Marijana Stefanović svedoči da su to bili baš izazovni dani: pacijenti su dolazili u velikom strahu, a medicinari su u hodu učili o koroni…

Najveći teret, dodaju, podneli su lekari opšte prakse i kolege u specijalističkim službama, iako su se oni stariji, istovremeno, nosili i sa svojim hroničnim bolestima, čak i malignitetom. Na udaru je bila i Hitna služba. Ali život u Trsteniku nije stao, rađale su se bebe – mnoge u praktično nemogućim uslovima: na terenu, ili u sanitetu.

- Advertisement -

kovid heroji dobili stalni posao: dom zdravlja u trsteniku u svojim redovima ima još 30 zaposlenih (foto)
Foto: Foto:S.Babović,OU Trstenik

POGLEDAJ GALERIJU

Zavet preuzela od oca

TRSTENIK je u pandemiji izgubio i velikog lekara, dr Bojana Pecića, jednog od najuvaženijih pedijatara u ovom delu Srbije, koji je koroni podlegao u decembru 2020.

– Osim što smo zdravstveno pomagali, često smo pacijentima bili i jedina uteha. Sa svima samo razgovarali, tumačili dijagnoze, objašnjavali zašto su nužni bolničko lečenje, ili transport van Trstenika… – kaže njegova ćerka, dr Tijana Panić, koja je od oca nasledila zavet da uvek bude uz pacijente, a sve do očeve smrti radila je u kovid-ambulanti.

Najnoviji članci