back to top
mojatv

KRIJUMČARI PASA OTKRIVENI NA GRADINI: 21 psa spakovali u kaveze, pa se zaputili u Bugarsku! (FOTO)

Zahvaljujući zajedničkom radu carine i policije u sredu je na graničnom prelazu
Gradina prekinut još jedan lanac krijumčarenja rasnih životinja i sprečeno da na osnovu lažne dokumentacije zemlju napusti 21 pas.

Slučaj je otkriven kada su u ranim jutarnjim satima na red za redovnu izlaznu kontrolu pristigli kombi i automobil stranih registarskih oznaka u kojima su po dvojica stranih i domaćih državljana putovali iz Srbije ka Bugarskoj.

Vozači i suvozači u oba vozila su izjavili da nemaju ništa da prijave, jer ne prevoze ništa sem pasa za koje poseduju neophodnu dokumentaciju.

KRIJUMČARI PASA OTKRIVENI NA GRADINI: 21 psa spakovali u kaveze, pa se zaputili u Bugarsku! (FOTO)

1 / 6 Foto: Carina Srbije

KRIJUMČARI PASA OTKRIVENI NA GRADINI: 21 psa spakovali u kaveze, pa se zaputili u Bugarsku! (FOTO)KRIJUMČARI PASA OTKRIVENI NA GRADINI: 21 psa spakovali u kaveze, pa se zaputili u Bugarsku! (FOTO)KRIJUMČARI PASA OTKRIVENI NA GRADINI: 21 psa spakovali u kaveze, pa se zaputili u Bugarsku! (FOTO)KRIJUMČARI PASA OTKRIVENI NA GRADINI: 21 psa spakovali u kaveze, pa se zaputili u Bugarsku! (FOTO)

Odlučivši da provere da li je sve tako kako putnici tvrde, carinski službenici su ih izdvojili za kontrolu, ali su pasoše prevoženih pasa predali policiji na dodatnu proveru. U tovarnom delu kombija i prtljažniku automobila zatečeni su kavezi sa dvadeset jednim primerkom devet različitih pasmina, među kojima su najbrojnije bile pudle (6), korgi (4), po dva maltezera, kolija, nemačka ovčara i stafordskog bul terijera i po jednim primerkom francuskog buldoga, basendžija i nemačkog kratkodlakog ptičara.

Nakon što su policijski službenici sproveli kontrolu u sistemu evidencije dokumenata, otkriveno je da su pasoši za životinje lažni, odnosno da je reč o falsifikovanoj dokumentaciji. Zbog toga je usledila detaljna kontrola svega što se nalazilo u vozilima, pa su otkriveni i čitači čipova, rodovnici, bar kodovi, faksimili veterinarskih klinika i transportne firme za prevoz pasa što ukazuje na to da je reč o organizovanoj grupi.

Svi otkriveni psi su predati Graničnoj veterinarskoj inspekciji, dok su četvorica osumnjičenih za krijumčarenje predati policiji u dalju nadležnost.

Kurir

- Advertisement -

Najnoviji članci