back to top
mojatv

MALOLETNI PRESTUPNIK PONOVO UHAPŠEN U NOVOM SADU: Policija ga vratila u CZR, ali evo čega se BOJE: Sumnjiči se za UBISTVO

Trinaestogodišnjeg Novosađanina Z.N. koji je drugi put pobegao iz Centra za socijalni rad gde je smešten zbog sumnje da je prošle godine u Tovariševu sa mlađim bratom V.N. (11) ubio Todora Šunjku (75) i izvršio više pljački širom Novog Sada, policija je pronašla i ponovo ga vratila u pomenutu instituciju jer, kako kažu, “po zakonu ne mogu ništa drugo da mu urade”.

Kako se nezvanično saznaje postoji bojazan da će ponovo pobeći iz Centra za socijalni rad odakle je prvi put, i pored pojačanog nadzora vaspitača, pobegao kroz prozor sa slomljenom rukom i preskočio ogradu. Podsetimo, Z.N. je zajedno sa mlađim bratom V.N. (11) osumnjičen da je 14. aprila prošle godine u Tovariševu ubio Todora Šunjku (75) i oni nisu mogli biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa zato što su mlađi maloletnici, a to su i iskoristili da pobegnu iz Centra za socijalni rad.

Policija je utvrdila da su nakon prvog bega iz Centra za socijalni rad maloletna braća počinila 32 krađe i pokušaja krađe a sada se Z.N. sa šesnaestogodišnjim prijateljem sumnjiči da je počinio još najmanje devet teških krađa i četiri pokušaja teške krađe širom Novog Sada kao i da je nakon drugog bekstva odmah počinio još jednu pljačku.

Nadležni ne znaju šta će sa maloletnim ubicama i pljačkašima

Maloletna braća zadaju ozbiljne glavobolje nadležnima iz novosadskog tužilaštva i policije jer je zakon na njihovoj strani i ne mogu im ništa zato što su mlađi od 14 godina.

– Ovo je već izmaklo svakoj kontroli zato što je maloletnik ponovo smešten u ustanovu iz koje je već jednom pobegao a sada je to ponovo učinio za manje od 24 sata i odmah počinio još jednu pljačku. Mlađi brat mu nije ništa bolji i stvarno ne znamo šta ćemo sa njima zato što je zakon na njihovoj strani. Počine krivično delo, mi ih sklonimo sa ulice a oni pobegnu i tako u krug – priča izvor blizak istrazi koja je pokrenuta protiv maloletnog Z.N. zbog novog krivičnog dela, biše Blic.

Kako nezvanično saznaje S.N. majka maloletnih delinkvenata protiv koje je Osnovno javno tužilaštvo pokrenulo postupak dokaznih radnji zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog deteta, lišena je roditeljskog prava.

– Nakon prikupljenih svih dokaza i sagledavanja celokupnog činjeničnog stanja doneta je javnotužilačka odluka da se S.N. liši roditeljskog prava tako da su maloletnici u nadležnosti Centra za socijalni rad – kaže izvor.

Podsetimo, Todor Šunjka je nakon prebijanja prebačen na Neurologiju u Novom Sadu. Zadobio je teške povrede glave i pluća. Rođaci su ga prebacili u banju u Melencima gde je pao u komu, a potom su mu se pojavile komplikacije na plućima, zbog čega je hitno prevezen u bolnicu u Zrenjaninu, ali mu nažalost nije bilo spasa.

Nisu krivično odgovorni jer su maloletnici

Kako saznaje “Blic”, dečaci su ostali na slobodi nakon teškog krivičnog dela koje su počinili u Tovariševu, za koje nisu krivično odgovorni jer su maloletnici. Od tada su identifikovani kao počinioci 32 krivična dela.

- Advertisement -

– Krali su sve i svuda. Najviše na Detelinari i oko Bulevara oslobođenja. Mesare, prodavnice, restorane, cvećare, menjačnice, a opljačkali su čak i salon za pse. Nema gde nisu provaljivali, a ukrali bi sve što su smatrali da mogu da unovče. Osim novca krali su cigarete, mobilne telefone, pića i razne druge stvari, a policija je i ranije podnosila prijave – saznali smo nezvanično. Kurir.rs/Blic

Bonus video:

01:59
MALOLETNIK AUTOM USMRTIO TROGODIŠNJE DETE U KUPINOVU! Evo kako su meštani reagovali na ovu tragediju

Kurir

Najnoviji članci