MILORAD DODIK SE OGLASIO NAKON POTVRĐIVANJA OPTUŽNICE PROTIV NJEGA: To je dobra vest!

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, reagovao je na Tviteru posle potvrđivanja optužnice protiv njega od strane Suda BiH.

Dodik je optužen za narušavanje ustavnog poretka, te neizvršavanje odluka visokog predstavnika u BiH.

Потврђивање оптужнице против мене је добра вијест. Оптужен сам за кривично дjело неизвршавање одлука високог представника. Да би ми судили, мораће да докажу да је Кристијан Шмит оно за шта се представља и да може наметати законе. Мораће да предоче одлуку о именовању, да јавност… pic.twitter.com/WdNUiZVDOU
— Милорад Додик (@MiloradDodik) September 13, 2023

– Potvrđivanje optužnice protiv mene je dobra vest. Optužen sam za krivično delo neizvršavanje odluka visokog predstavnika. Da bi mi sudili, moraće da dokažu da je Kristijan Šmit ono za šta se predstavlja i da može nametati zakone. Moraće da predoče odluku o imenovanju, da javnost vidi ko je tu odluku potpisao i na osnovu čega. Ko je uputio notu MIP BiH? Odakle odluke za status? Biće ovo odlična prilika da Sud pokaže da li je Sud BiH ili je kvazisud ko zna čiji. Ako je Sud BiH, onda postupa po zakonima koje je donijela Parlamentarna skupština BiH, kao jedina ustavno ovlašćena za donošenje zakona – napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Kurir.rs

Kurir


Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

- Advertisement -

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci