back to top
mojatv

MOJI SU DRUGOVI BISERI RASUTI: Nakon tri decenije ponovo zajedno, “SUSRET S NJIMA JE BOGATSTVO”

Prošlo je tačno 30 godina od snimanja filma “Ni na nebu ni na zemlji” Miloša Miše Radivojevića. Bez obzira na to što su Bojana Maljević i Svetozar Cvetković nastavili uspješno raditi isti posao, više nisu imali priliku dijeliti kadar.

Ipak, trenutak koji ih je ponovo spojio, premijera dokumentarca Darka Bajića “Film je promjenio svijet”, o reditelju Radivojeviću, oživio je stara sjećanja i potvrdio nepisanu istinu da prava prijateljstva nikada ne prestaju.

“Miša Radivojević je spojio Cveleta i mene u filmu ‘Ni na nebu ni na zemlji’. To je bila divna saradnja i prijateljstvo za cijeli život. Radili smo na poseban način, kako je Miša pričao i u filmu Darka Bajića ‘Film je promjenio svijet’. Živjeli smo zajedno dok smo radili, družili smo se, puno razgovarali… Bila sam veoma mlada s velikom srećom što sam radila sa svim tim ljudima”, rekla je Bojana za Kurir.

Inače, drama “Ni na nebu ni na zemlji” ostala je upamćena po muzici Momčila Bajagića Bajage, čija je pjesma “Moji drugovi” postala evergreen. Radnja se odvija 1993. godine i priča o arhitekti Nikoli (Svetozar Cvetković) u ratovima i sankcijama okruženom Beogradu, kome ni veza sa zgodnom djevojkom (Bojana Maljević) ne pomaže da se izvuče iz emotivne beznadežnosti.

Jedna od naših najljepših glumica postala je uspješna producentica, a trenutno gledaoci mogu pratiti na Superstar kanalu veliko finale Bojanine serije “Dug moru”.

U razgovoru za Kurir podijelila je utiske o dokumentarcu na kojem je radio s Bajićem mladi reditelj Siniša Cvetić.

“Dok sam gledala film, malo sam se trgnula kad sam vidjela sebe na platnu, jer su me iznenadili, nisam to očekivala. Pored divnih uspomena, to je za mene bila velika čast. Da je Darko odabrao i jednu od mojih scena iz svih Mišinih filmova. Poslije projekcije filma još dugo smo sjedili, pričali i smijali se. Svaki susret s Mišom je jedno malo bogatstvo za dušu. Volim te ljude. Volela bih da ponovo radimo zajedno”, zaključila je glumica.

Bez nastavka

Prije 15 godina planirano je snimanje nastavka ove priče, koji je napisao scenarista Dušan Jelić. Film je trebao biti pun akcije, dobre muzike i seksa, kako je objasnio autor za agenciju Beta.

“Nikola ponovo upoznaje ljubav koja mu neće biti uzvraćena i ponovo dolazi u sukob s ljudima s druge strane zakona. Biće to akciona drama, jeziva priča, užasno mučna, s katarsom”, rekao je Jelić.

U nastavku trebao je igrati Cvetković, a tu su trebali biti i Dragan Nikolić, Aleksandar Berček, Bane Vidaković, Boris Milivojević i Ana Sakić, dok je glavna ženska uloga trebala pripasti nekoj 20-godišnjakinji koja bi bila odabrana na kastingu.

- Advertisement -

Bonus video:

Kurir

Izvor: ( www.kurir.rs / MojaTV.rs )

Najnoviji članci

SINER PROGOVORIO O SVOJEM FIZIČKOM STANJU: Da li imaju razloga za brigu njegovi navijači?

Skroman u pobedi je već tradicionalno Janik Siner, srećan što je drugi put bez...

BRAVO, KRALJICE! Srbija je SAMA KORAK DO Evropskog prvenstva!

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije je večeras pobijedila Slovačku rezultatom 2:1 u utakmici trećeg kola...

Drama ispred škole u Sarajevu: Sve ograđeno žutim trakama, direktor pozvao policiju zbog tuče

Ispred Srednje mašinske tehničke škole u Sarajevu došlo je do...

VIDEO SNIMAK DŽENIFER LOPEZ IZ DVORIŠTA VILE U KOJOJ JE ŽIVJELA SA AFLEKOM ZAPALIO INTERNET: Niko nije očekivao ovaj potez

Usred glasina o razvodu, Dženifer Lopez je podijelila zavodljiv video koji je oduševio mnoge...

KILIJAN POSTAJE KRALJ OD PONEDELJKA: Dolazak Mbapea u Real biće potvrđen iduće sedmice

Ozvaničenje dolaska francuskog fudbalera Kilijana Mbapea u Real Madrid planirano je za početak naredne...

SINER PROGOVORIO O SVOJEM FIZIČKOM STANJU: Da li imaju razloga za brigu njegovi navijači?

Skroman u pobedi je već tradicionalno Janik Siner, srećan što je drugi put bez...

BRAVO, KRALJICE! Srbija je SAMA KORAK DO Evropskog prvenstva!

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije je večeras pobijedila Slovačku rezultatom 2:1 u utakmici trećeg kola...