back to top
mojatv

NE ŠALJETE SLIKE I SNIMKE NA WHATSAPP JER SMANJUJE KVALITET? Ova funkcija rešiće prenos sadržaja VISOKE rezolucije

Trenutno, korisnici imaju opciju da uključe HD za svaku sliku ili video koji dele na WhatsApp-u. Međutim, ova nova funkcija, koja se nalazi u podešavanjima skladištenja aplikacije u posebnom odeljku pod nazivom „Kvalitet medija“, predlaže praktičniji pristup.

Korisnici mogu da biraju između standardnog i HD kvaliteta, a izabrana opcija će biti zadržana za naknadno slanje medija, čineći proces efikasnijim za one koji često razmenjuju sadržaj visoke rezolucije.

Iako je ova funkcija još uvek u razvoju i nije dostupna za beta testiranje, njeno uključivanje u najnovije beta izdanje ukazuje na to da WhatsApp aktivno radi na pojednostavljivanju deljenja HD sadržaja na svojoj platformi. Ažuriranje takođe ima za cilj da korisnicima pruži jasne informacije o razlikama između standardnog i HD kvaliteta.

Iako konkretan datum objavljivanja ove funkcije tek treba da bude potvrđen, njena potencijalna primena sugeriše da je WhatsApp posvećen poboljšanju pogodnosti i efikasnosti korisnika kada je u pitanju deljenje medija.

Ovaj potez je u skladu sa postepenim uvođenjem podrške za slike i video zapise visoke rezolucije u aplikaciji, demonstrirajući posvećenost platforme ispunjavanju preferencija korisnika koji daju prioritet jasnoći slike i videa u svojoj komunikaciji.

U međuvremenu, WhatsApp je takođe predstavio revolucionarnu funkciju u svojoj beta verziji, sa ciljem da zaštiti slike profila korisnika. Platforma za trenutne poruke je otišla dalje od jednostavnog onemogućavanja opcije za čuvanje ili preuzimanje slika profila; sada sprečava korisnike da prave snimke ekrana unutar aplikacije.

Kurir

Najnoviji članci