NE VIDI ALI ČITA, PIŠE, RADI SEOSKE POSLOVE, A TEK KAD ZAPEVA! Upoznajte Dragana Popovića iz Lunovog sela, ČUDO OD ČOVEKA (VIDEO)

Iako je izgubio vid pre tri decenije, Dragan Popović iz užičkog Lunovog sela, nije se predao.

Spretnim rukama i snagom duha obavlja svakodnevne poslove, bavi se muzikom i sportom. Rečju – pomera sve granice i meštani ga opravdano zovu čudom od čoveka.

– Ja sam rodom sa Tare. Tamo sva deca još pre polaska u školu znala su da kose, da naprave sebi sve igračke, da naprave sebi saonice za vožnju po snegu. Tu se začela moja ljubav prema drvodeljstvu, i moja radoznalost kao i ljubav prema knjigama i čitanju. Odatle sam poneo sve što sam kasnije naučio. Još uvek učim i to sa radošću – rekao je Popović.

Raduje se svakom poslu, a spisak poslova koje uspešno obavlja je dugačak:

– Meni je srce puno kada zakujem neki ekser da učvrstim nešto što se rasklimalo i razlabavilo. Radim ono što su i meštani na mojoj Tari radili. Rezbarenje, elektriku, vodoinstalacije, sejanje, sadnja, napravim sebi plastenik, sto, stolicu, klupu. Posejao sam pasulj i kukuruz, letos plevio, a jesenas sam počupao kukuruz.

08:20
NE VIDI ALI ČITA, PIŠE, RADI SEOSKE POSLOVE, A TEK KAD ZAPEVA! Upoznajte Dragana Popovića iz Lunovog sela, ČUDO OD ČOVEKA

Osim rada Dragan svira harmoniku i peva narodne izvorne pesme:

– Muzika je nešto najlepše što čovek može sebi priuštiti. Često se desi da kad pevamo na Zlatiboru, negde ne klupi pored sedi neko, često veoma mlad, a ponekad veoma star, sedi, sluša i plače. To je zato što komadić srca krunim kroz tu muziku.

Ali to nije kraj. Dragan pored svog hendikepa uspeva da piše, a do sada je objavio pet knjiga, jednu poezije i četiri proze. Njegva verna saputnica jeste supruga Slavica koju od milošte zove Lastavica.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

- Advertisement -

Bonus video:

00:05
Selo Ljupten kod Aleksinca, muk pred sahranu Radašina

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci