back to top
mojatv

“NIJE ME STID ŠTO NOSIM OPANKE” Nestvarno lepa čobanica s ocem brine o 500 ovaca i uči fakultet! Ima važnu poruku za mlade (VIDEO)

“Nemam se čega stideti. Bilo bi me stid da grad priča o meni ‘ovakva je, onakva je’, a opanaka se ne stidim”, kaže lepačobanica koja s ocem brine o stadu od 500 ovaca i uči fakultet.

Mlada Azemina i njen tata Hasan dokaz su kako nije rešenje samo napustiti BiH i otići iz nje u Nemačku, Austriju, na nekakvu “bauštelu” ili čišćenje tuđih ve-cea.

Ova bosanska porodica Prokošak živi na Kupresu, od zemlje i svog stada koje broji 500 ovaca. Posao su započeli on i žena a deca se vremenom pridružila. Hasan veruje da će tako naučiti da cene teško zarađeni novac.

Mlada Azemina kojoj je tek 19 i ne stidi se svojih opanaka, a video-priča koju je proletos objavio Jutjub kanal Srednja Bosna danas i dalje se gleda s nesmanjenom pažnjom, videlo ju je više od milion i po ljudi.

Da li se stidi sela i opanaka

“Nemam šta posebno reći drugima, neka svako živi svoj život, samo bih volela da je više mladih koji bi se bavili poljoprivredom i koji bi od nje zarađivali, nego što idu i provode se svako veče”, kaže lepa čobanica koja veli i da je posla na selu nije stid.

Na pitanje je li jedina takva bila u razredu, devojka odgovara: Ne, ima nas još.

I pored činjenice da uči za policajku na Policijskoj akademiji, Azemina kao dete sa sela zna svaki posao i ništa joj nije teško, ni da zasuče rukave, ni da se pošteno zaprlja. A na selu, kao i svakom, vazda ima posla, od jutra do mraka.

Tata Hasan to i te zna i ne krije ponos: Ja sam svojom decom prezadovoljan, svakome bih ovakvu decu poželeo.

"nije me stid što nosim opanke" nestvarno lepa čobanica s ocem brine o 500 ovaca i uči fakultet! ima važnu poruku za mlade (video)

1 / 5 Foto: Printscreen Youtube/ Srednja Bosna Danas

- Advertisement -

"nije me stid što nosim opanke" nestvarno lepa čobanica s ocem brine o 500 ovaca i uči fakultet! ima važnu poruku za mlade (video)"nije me stid što nosim opanke" nestvarno lepa čobanica s ocem brine o 500 ovaca i uči fakultet! ima važnu poruku za mlade (video)"nije me stid što nosim opanke" nestvarno lepa čobanica s ocem brine o 500 ovaca i uči fakultet! ima važnu poruku za mlade (video)"nije me stid što nosim opanke" nestvarno lepa čobanica s ocem brine o 500 ovaca i uči fakultet! ima važnu poruku za mlade (video)

Srbin im davao jagnjce na poklon

“Jedan čovek iz Srbije, javio nam se i hteo da nam pokloni još 10 jagnjadi ženskih. Ja mu rekao, ‘hvala tebi, ajde da nemam, ali imam, ne treba’. Tako da eto, čovek je želeo da nam pokloni, svidela se priča mnogima i hvala im na tome” objasnio je Hasan koji kaže da sve polazi iz kuće, iz porodice, vaspitanje…

On dodaje i da “ko ne zna da ceni svoje, neće nikada ni imati”.

Mnogima je mlada i vredna devojka odmah zapala za oko pa kažu da će biti prava sreća kući u kojoj će jednog dana biti snajka.

Kurir.rs/Youtube

Kurir

Najnoviji članci