back to top
mojatv

Nina Rajak – Nova “ready to wear” kolekcija snimljena na ulicama Pariza

Nova ready to wear kolekcija​ Nine Rajak snimljena je na ulicama Pariza. Ima Ninin prepoznatljiv potpis – u formi, oversajz odevnim predmetima, ali i oversajz detaljima, PVC komadima… 

Jedan od favortia ove kolkecije je kaput, izuzetno zanimljive, predimenzionirane forme, koji dolazi u nekoliko boja, urađen u kombinaciji vune i kašmira.

Posebnu liniju kolekcije čini Denim – koji sadrži jakne, mantile i suknje​.

nina rajak - nova "ready to wear" kolekcija snimljena na ulicama pariza
Model: Madyson Mannequin; Fotograf: Miomir Milić; Stilistkinja: Nina Rajak

U ovoj vrlo raznolikoj kolekciji našle su se i oversajz košulje sa naglašenim kragnama i manžetnama, neizbežne PVC suknje, haljine i topovi, koji dolaze u crnoj, zlatnoj i srebrnoj boji i linija haljina, kratkih i dugačkih urađenih od najfinijih providnih materijala.

Boje kolekcije su: crna, bela, bež, ljubičasta, crvena, srebnra i zlatna.

Nina je odabrala ulice Pariza kao idealnu scenografiju za editorijal za ovu kolekciju, koju je fotografisao Miomir Milic. Model je Madyson Mannequin.

Da je ova godina bila izuzetno važna i uspešna za Ninu Rajak i da je njen rad i te kako primećen, govori i ELLE Style Award, nagrada za dizajnerku godine, koju je nedavno osvojila.

nina rajak - nova "ready to wear" kolekcija snimljena na ulicama pariza
Model: Anja Slivić; Šminka: Nadica Lekić; Frizura: Vasilisa Maljm; Fotograf: Miomir Milić

“Posle izuzetne saradnje sa svetski poznatim brendom, Off-White, krajem prošle godine, ova godina je zaista za mene bila jako posebna. Radila sam cele godine punom parom i nastavila da istražujem na polju modnog dizajna i, čini mi se, da sam ovom kolkecijom uspela da izvedem neke kreacije drugačije i zanimljivije. Kolekcija sadrži veliki broj različitih modela, a ono što je meni lično bilo najzanimljivije i najinspirativnije je što sam imala veliki izbor matarijala. Posebno iskustvo je bilo raditi sa denimom, koji je u mom radu novitet”, izjavila je Nina Rajak i dodala:

“Odlučila sam da izbacim dve kolkecije u isto vreme za koje sam brižljivo birala lokacije. Ovu, Ready to Wear kolekciju sam zamilslila na ulicama Pariza i to sam uspela zajedno sa Miomirom Milićem, a osim toga to je bila prilika da dogovorim saradnju sa radnjom Flying Solo.

Ova godina mi je donela i važno priznanje, a to je ELLE Style Award i to je definitivo motiv više da ne odustajem od svojih ideja i nastavim da radim ovo što radim”

Osim što je ova kolekcija Nine Rajak dostupna u Designer’s Districtu u Beogradu, odnedavno u Nininim kreacijama mogu da uživaju i Parižnke, jer su njeni modeli dostupni i u radnji Flying solo u Parizu.

- Advertisement -


Najnoviji članci