back to top
mojatv

NOĆ SKUPLJA VIJEKA! Ključalo između Dritana i Milojka, Abazović tvrdi da je ovo Spajićeva namera, pomenuo i Beograd

PODGORICA – Odlazeći crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da mu je bila životna privilegija da bude na čelu svoje države a da je namera mandatara Milojka Spajića da “zaduži državu i uzme dio”.

“Želim samo da vidim da građanima 1. januara obezbedite prosečnu zaradu od 1.000 evra. Ostavite se priče da će to biti 1. januara 2025, 2026, 2027. Vaš plan je da se odmah zadužite za ogroman novac i da od toga uzmete fi. Plastično da objasnim – na milijardu eura, jedan odsto fi-ja je deset miliona. Samo ovaj put nemojte da novac ide preko Beograda, jer vas možda tamo neko, iz političkih okolnosti, može izdati”, rekao je Abazović koji je dodao i da je Spajić već prekršio Ustav jer nije pročitao ekspoze.

“Ja Vam lično ne zamjeram, dobro je da građani vide na koji način ćete upravljati. Ali ipak treba da pokažemo poštovanje prema institucijama i zakonima”, kazao je Abazović.

On je rekao da daje podršku Spajiću da ispuni obećanu prosečnu platu od 1.000 evra i pozvao ga da kaže zašto nisu bankrotirali onako kako je to Pokret Evropa sad progozirao.

On je rekao da je cilj formiranja vlade bio i da bi neki procesi bili usporeni ili potpuno zaustavljeni.

Mandatar Milojko Spajić je rekao da su građani imali priliku da čuju nastavak putujućeg cirkusa zvanog 43. vlada na čijem je čelu Abazović.

“Mnogi su srećni zbog toga što se cirkus večeras završava. Dosta cirkusa više, građanima treba veliki rad i rezultat. Nećemo imati ništa za kapitalni budžet, nijedan projekat niste ostavili. Ništa tehnički niste uradili, prostorni plan ne postoji i pustite nas više Vašeg predstavljanja, paradiranja i cirkusa, toga smo se nagledali”, naglasio je Spajić.

Mandatar Milojko Spajić nije u parlamentu predstavio ekspoze već je samo pročitao uvodnih par rečenica uz obrazloženje da žele da što pre završe sednicu kako bi se sutra odložio popis.

Opozicija je ocenila da su zatečeni neozbiljnošču Spajića.

“Ova sednica je mogla biti održana u petak i danas, ali ste se dogovorili sa vojvodom Mandićem da ta procedura bude obavljena pošto-poto u sitnim satima i da javnost što manje argumenata čuje u ovom domu. Sumanuta je to odluka i Vi ćete snositi odgovornost”, rekao je poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

Spajiću je, ističe Nikolić, pošlo za rukom ono što nije ni Krivokapićevoj i Abazovićevoj Vladi, a to je da u nju uvede produženu ruku velikosrpskog nacionalizma i četničku ideologiju pretvori u državnu.

- Advertisement -

Mandatar Milojko Spajić je rekao da mu je drago što su ogolili namere opozicije večeras.

“Vama izgleda ne ide na ruku da se popis odloži i ide vam na ruku da se ne odgodi i da se ide u sunovrat institucija. Moja intencija je čista, želio sam da ovaj proces učinimo mnogo manje mučnim, ekspoze je javan već par dana, više puta je predstavljan javnosti i dan je na internetu, stavićemo ga na društvene mreže i svi mogu da ga pročitaju. To je poštovanja vremena i energije ljudi. Građanima je puna kapa prazne priče”, ;poručio je Spajić.

Kurir.rs/Beta

Kurir

Najnoviji članci