back to top
mojatv

NOSITE ZAŠTITNE KACIGE I NE PRECENJUJTE SVOJE SPOSOBNOSTI: MUP apelovao na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na motocikliste!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je, imajući u vidu da se sa prolećnim temperaturama pojačava intenzitet saobraćaja, ali i prisustvo motociklista na putevima, apelovalo na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezniji u vožnji, a poseban apel na odgovornije ponašanje upućen je vozačima motocikala i mopeda.

– U narednom periodu prilagodite brzinu vožnje stanju puta i uslovima saobraćaja, koristite zaštitnu kacigu i drugu zaštitnu opremu, nosite svetlu odeću i kacigu s reflektujućim detaljima, na motocikl i moped sedite bez pretohodnog konzumiranja alkohola i droge i ne precenjujte svoje vozačke sposobnosti – navodi se u apelu MUP Srbije.

View this post on Instagram

A post shared by МУП Републике Србије 🇷🇸 (@mupsrbije)

Statistika je pokazala da je rizik učešća motociklista u saobraćajnoj nesreći i do 20 puta veći u odnosu na vozača putničkog vozila.

Tokom jedne godine, u Srbiji se u proseku dogodi između 1.000 i 1.300 motociklističkih nesreća s povredenima, a tokom prošle godine u nezgodama su poginula 43 vozača motocikala.

Kurir.rs

Kurir

Najnoviji članci