NOVI VRTIĆ U LESKOVCU: Potpisan ugovor u Ministarstvu prosvete

Zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i predstavnici izvođača radova potpisali su ugovor o finansiranju i izgradnji novog vrtića u Leskovcu.

нови вртић у лесковцу: потписан уговор у министарству просвете

foto: I.Mitić

Novi predškolski objekat u ovom gradu obezbediće dodatnih 120 mesta za smeštaj dece. Prostiraće se na 780 metara kvadratnih, a investicija je vredna 102 miliona dinara.Rok za završetak radova je osam meseci od postavljanja kamena temeljca.

Zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević je kazala da novi vrtić leskovačke Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ neće u potpunosti zadovoljiti potrebe grada, ali da je korak bliže ka rešavanju situacije u kojoj se lokalna samouprava nalazi.

Izgradnja vrtića je deo projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ koje nadležno ministarstvo sprovodi uz podršku Svetske banke.

U planu je izgradnja i dogradnja 23 objekta u 22 lokalne samouprave što će obezbediti 11.000 novih mesta za smeštaj dece, dok će mentorskom podrškom odnosno obukom biti obuhvaćeno 12.000 vaspitača. Ukupna vrednost projekta je 47 miliona evra.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

- Advertisement -

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci