ODLIČNE VESTI ZA STANOVNIKE ČAČKA: Grade se nove trafostanice i rekonstruiše elektro-mreža na čitavoj teritoriji grada

Čačak – Do kraja tekuće godine u elektromrežu grada Čačka, Elektroprivreda Srbije i Elektromreža Srbije uožiće jednu milijardu i dvadeset šest miliona dinara. Grade se dve nove trafostanice jakog napona, jedna u Mrčajevcima i druga Pakovraću, a u toku je i rekonstrukciju postojećih 10 kV kablova izdvojeno 90 miliona dinara.

– Vrednost trafostanice u Mrčajevcima je 280 miliona dinara, dok priključni vodovi koštaju 60 miliona. U Pakovraću ista trafostanica košta takođe 280 miliona dinara. Dakle, samo ove dve iznose 560 miliona, rekao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

On ističe da sa ovim velikim ulaganjima će se i te kako popraviti energetska situacija na čitavoj teritoriji grada Čačka.

– U planu nam je da naredne godine radimo još jednu 35/10 trafostanicu u Konjevićima. Sa ovim ulaganjima rešavamo situaciju u Mrčajevcima i 14 okolnih mesnih zajednica, a naravno i u Parmencu, Pakovraću, Riđagama, Ovčar Banji, Međuvršju i Beljini”, zaključio je gradonačelnik.

Predviđeno je i dosta drugih radova na elektro mreži u Ostri, Vapi, Milićevcima, Ježevici, Vrnčanima, Potok Ostra, Kula 1, Viljuša 1, donja Ježevica.

Kurir.rs/RINA

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

- Advertisement -

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci