back to top
mojatv

OGLASIO SE PEDOFIL KOJI JE POBEGAO IZ SUDA: Došao na televiziju, šokantno rekao da neće da se preda, a otkrio i NAREDNE POTEZE

Ivica M, osuđeni pedofil, koji je pobegao iz suda u Banjaluci nakon izricanja presude, gostovao je na jednoj hrvatskoj televiziji.

Policija u BiH, podsetimo, nalazi se na nogama od 7. novembra otkad je Ivica M. (65) naočigled svih prisutnih, skočio kroz prozor prostorije za zadržavanje i to nakon što je osuđen na četiri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja unuke.

Nepune dve nedelje kasnije policija je potvrdila da je lociran u Zagrebu, međutim, nije uhapšen jer je hrvatski državljanin.

Novinari emisije “Provereno” prvo su ga pitali zašto je pobegao iz suda.

– Pa šta ću drugo? Šta bi trebalo? Osuđen sam na četiri godine. Kako da ne pobegnem? Na pravdi Boga osuđen sam na četiri godine. Nisam kriv. Nevin ležim, a osuđen sam. Ko bi se s time pomirio. Sada mi je lakše da to rešavam sa slobode, a tamo bih samo ležao i ništa. Ovako će advokat da to reši – rekao je Ivica M.

Novinari su odgovorili da je protivzakonito pobeći sa razlogom ili bez njega.

– Protivzakonito? A šta treba? Da trpim nekoga tamo? Pa i protivzakonito mi je suđeno – navodi Ivica M.

Upitan je i da li je potplatio nekoga da bi pobegao.

– Nisam nikoga potplatio. Iskočio kroz prozor i pobegao. Granicu sam prešao na crno biciklom, vozio sam do Novog, išao sam na Prijedor, a onda prešao dole u Dvoru – otkrio je Ivica M.

Na sudu nije uspeo da dokaže da je nevin, međutim, tvrdi da su svi svedoci bili na njegovoj strani i da će to dokazati na kraju.

– Da sam kriv, meni ne bi bilo krivo, odležao bih i gotovo, ali na pravdi Boga kad nisam kriv… Hvala Bogu, verujem u Boga, Bog mi je pomogao da pobegnem, Bog će sve dokazati i gotovo. I advokat i sud – rekao je Ivica M.

- Advertisement -

Novinari su konstatovali da će odgovarati i za bekstvo.

– Nisam ja pobegao bezveze. Ja za beg neću moći da odgovaram zato što će advokat dokazati da sam nevin i da su me nevinog osudili i da sam pobegao s razlogom. Nisam pobegao bez razloga. Što je trebalo da radim? Da ležim tamo četiri godine i nikom ništa – kaže begunac.

Navodi da nema nameru da se preda, a ne boji se ni izručenja.

– Podneli su zahtev i za (Zdravka) Mamića pa Mamića ne daju ovamo – uveren je Ivica M.

Majka zlostavljane devojčice, podsetimo, otkrila je medijima detalje užasa.

– Pošla sam do sobe, gurnula vrata, a kako sam gurnula vrata da uđem, videla sam da joj stoji iza leđa. Dete je sedelo na krevetu i gledalo u telefon. Istog je trena skočio i počeo da govori da mora da ide. Nakon toga se na brzinu obukao i istrčao iz kuće. Detetu je vrat bio crven, brada joj se tresla, a rekla mi je da nešto mora da mi kaže. Rekla mi je da ju je terao da ga dira, skidao je sebe, onda je skidao nju, a to se događalo svaki put kad bi je odveo – ispričala je majka osmogodišnje žrtve.

Navodno joj se, kad ga je pitala kako to može da radi, nasmejao u lice i rekao da dete laže.

Ivica M. je tada uspeo da pobegne preko granice u Hrvatsku, onda je otišao u Nemačku, ali na kraju je ipak izručen BiH.

(Kurir.rs/Dnevnik)

Kurir

Najnoviji članci