OSTALI BEZ PARA I LETOVANJA: Vlasniku novosadske turističke agencije nanogvica još tri meseca

VLASNIKU Turističke agencije „Siti travel“ Goranu P. (48), osumnjičenom za prevare, Osnovni sud u Novom Sadu je, na predlog Tužilaštva, za još tri meseca produžio meru zabrane napuštanja stana sa elektronskim nadzorom, odnosno s nanogvicom. Kako navode u Osnovnom sudu, ova mera može trajati do 11. februara 2024. godine.

остали без пара и летовања: власнику новосадске туристичке агенције наногвица још три месеца

FOTO: Z. GRUMIĆ

On se sumnjiči da je počinio produženo krivično delo prevare, na štetu većeg broja ljudi, u dužem vremenskom periodu u kontinuitetu. Vlasnik agencije se tereti da je protivpravno prisvojio 1.500.000 dinara, a prema nezvaničnim saznanjima, ta suma nije konačna i pretpostavlja se da će iznos biti veći. Cene aranžmana su se kretale i do 5.500 evra, a u nezvaničnim pričama, pominje se da je oko 50 oštećenih iz Novog Sada, ali i okolnih mesta, među kojima su i čitave porodice.

Na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu, osumnjičeni je izjavio da mu nije bila namera nikoga da prevari, i da ni sa jednim klijentom nije zaključio ugovor sa namerom da uzme novac, a da ne odu na putovanje.

Da su ostali uskraćeni za odlazaka na letovanje, građani su saznali 5. avgusta, kada su SMS porukom obavešteni da je subagencija njihovih uplaćenih aranžmana za letovanje u Grčkoj, Španiji i Turskoj, novosadski „Siti travel“ zatvorena zbog finansijskih problema.

Turistička agencija „Siti travel“ nije članica nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA. U toku 2023. godine Sektoru turističke inspekcije je pristiglo deset predstavki putnika protiv ove novosadske tusrističke agencije, na osnovu kojih je usledio inspekcijski nadzor, i tada su utvrđene nepravilnosti, doneto je rešenje o zabrani organizovanja turističkog putovanja, jer ih je „Siti travel“ organizovao bez licence.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

- Advertisement -

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci