back to top
mojatv

OTKRIVENO KOJI SU PIŠTOLJI UKRADENI IZ DEPOA VIŠEG SUDA U PODGORICI: Poznato je sa kojim su PREDMETOM povezani

Iz depoa Višeg suda u Podgorici ukradena su dva pištolja iz predmeta protiv optuženih za planiranje ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Kako je utvrdila komisija, nedostaju pištolji Walter Creed kalibra 9 mm, mehanički ukolnjenog fabričkog broja i pištolj marke Glo fabričkog broja BCYF241. Konkretno ovi pištolji tiču se predmeta Janka Vukadinovića i ostalih, protiv koji se vodi postupak zbog planiranja, između ostalog, ubistva Marka Miljkovića i Veljka Belivuka.

“U vezi Vašeg dopisa od 12.10.2023. godine obaveštavam Vas da sam od strane predsednika komisije za popis arhiva Višeg suda u Podgorici sudije Zoran Radovića obavešten da je komisija konstatovala, između ostalog, da u arhivi suda nedostaju pištolji Walter Creed kalibra 9 mm, mehanički uklonjenog fabričkog broja i pistolj marke Glok fabričkog broja BCYF241, a koji su bili dostavljeni depozitu suda 12.07.2022. godine, pod pod poslovnim brojem KPD 118/22”, navodi se u obavještenju koje je potpisao Boris Savić, predsednik Višeg suda.

Ranije je predsednica specijalnog veća sudija Nada Rabrenović uputita dopis depou Višeg suda kako bi se proverili navodi koje je izneo advokat Damir Lekić, da su pištolji nestali. Suđenje je bilo zakazano za danas u deset sati.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) predstavljeno je da su Janko M. Vukadinović iz Podgorice i NN osoba, krajem 2019. godiune, formirali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali Radovan Stanišić, Mile Jovanović iz Nikšića, Almira Mujahodžić, Momčilp Milić i Dušan Ivanović.

Šta je sve odneto iz depoa podgoričkog Višeg suda nije do kraja poznato ni više od četiri meseca od kako je u centru grada otkriven tunel koji je vodio od stana zgrade u Njegoševoj 12 do sudskog depoa. Još se ne zna ni ko su nalogodavci i finansijeri ovog kriminalnog poduhvata. Predsednik Višeg suda Boris Savić potvrdio je 12. septembra prošle godine novinarima postojanje tunela, koji je zvanično otkriven dan ranije.

Po zvaničnim podacima, u depou je bilo na desetine hiljada predmeta. Uglavnom, radi se o dokaznom materijalu iz brojnih krivičnih postupaka. Veruje se da je tu bilo i devet tona droge, ali i 400 komada oružja, te brojna sudska dokumenta, uključujući i telefonske prepiske između osumnjičenih mafijaša.

Za provalu u sudski depo osumnjičeno je četvoro državljana Srbije, za kojima je raspisana međunarodna Interpolova potjernica. Jedan od njih je u međuvremenu uhapšen u Švedskoj i čeka se odluka o izručenju.

Istovremeno, u Podgorici je uhapšeno pet osoba ali su pušteni u međuvremenu.

Popis nije sasvim okončan ni danas, otkriveno je da je iz sudskog depoa nestalo oko 20 komada oružja i neki mobilni telefoni. Podgoričko tužilaštvo, koje vodi postupak, slalo je uregencije da sudska komisija što prije okonča postupak popisa.

(Kurir.rs/Borba/Preneo: A.N.)

Bonus video:

- Advertisement -

02:54
DESETKOVANI SU, OVO SU POTEZI OČAJNIKA! Stručnjaci o tunelu ispod suda u Podgorici: Kriminalni klanovi su prvi put u defanzivi

Kurir

Najnoviji članci