OVA BILJKA ZAISTA PRIJA LJUDSKOM ORGANIZMU! Travar otkrio: Najbolje da se koristi u čaju, poznato je da luči HORMON SREĆE

Objavljeno

- Advertisement -

Često govorimo o statistikama, prema kojima se Srbija nalazi na vrlo neslavnoj poziciji – a reč je o broju popijenih antidepresiva po glavi stanovnika. Naime, prema brojkama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, građani Srbije su tokom prošle godine popili ukupno 7,34 miliona pakovanja lekova za umirenje i antidepresiva.

Čini se da smo kao nacija postali zavisni od lekova za smirenje. Ipak, malo ko se seti da pre nego što posegnemo za lekom, spas možemo da nađemo u prirodi. Koje lekovite biljke možemo da koristimo kao prirodne antidepresive, kako bismo poboljšali raspoloženje, danas pitamo travara Marka Stevanovića.

– Kantarion je samonikla i lekovita bilja. Kantarion je jedno od najjačih biljaka i ima slično dejtvo kao antidepresivi. Ona je jedna najjačih biljaka za smirenja. Kantarion raste na livadama i treba ga brati na ekološko čistim mestima. Njeno vreme cvetanja je od maja do septembra. Koristi se sve osim korena sa tim što mora da se koristi nož jer ima izrazito jako korenje. Kantarion ima tu supstancu koja se zove hipericin – započeo je travar i u nastavku pojasnio:

05:05
OVA BILJKA JE BOLJA OD ANTIDEPRESIVA! Poznati travar otkrio kako možete lečiti hemoroide, regulisati mentruaciju i mnogo drugo

– Hipericin luči hormon sreće seratonin. Zato se kantarion koristi kod blažih depresija, anksioznosti i bezvoljnosti. U zemljama severne Evrope koriste kantarion u zimskim mesecima baš protiv depresije. Najbolje da se koristi u vidu čaja. Uzme se jedna supena kašika kantariona i poklopi se sa 250 militara proključale vode i to se ostavi da odstoji 10 do 15 minuta. Posle se zasladi sa medom i tako se konzumira. Za čaj se koristi cvet i list, stabljika se ne koristi. Ono što je bitno je da kantarion ne sme da se koristi ukoliko se koriste lekovi za spuštanje krvnog pritiska ili kontraceptivne pilule. Jer je kantarion toliko jak da smanjuje njihovo dejstvo. Takođe ne treba piti više od 3 šolje dnevno čaja. Pomaže i kod regulisanja menstruacije – rekao je Stefanović, nakon čega se dotakao i kantarionovog ulja koje se koristi za spoljašnju upotrebu:

– Kantarionovo ulje se koristi kod spoljašnjih problema. Kod uboda različitih insekata, modrica i posekotina. Namažete ulje na kožu i videćete kako otok opada. Takođe se koristi i kod hemoroida jer ih povlači.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

- Advertisement -

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

Preko 2.000 mališana na nastupima Vojvođanskih simfoničara povodom Međunarodnog dana deteta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta, Vojvođanski simfonijski orkestar izveo je u Sinagogi u Novom...

MLADA IZ NIŠA POSLE SVADBE OTVORILA 15 KOVERTI I U SVAKOJ NAŠLA ISTO: Doživela je takvo PONIŽENJE da ne može da dođe sebi

Prazne koverte na svadbama mnogi smatraju urbanom legendom. Međutim, sve je više primera iz...

RUSKA SENZACIJA OD 16 GODINA GOVORILA O ĐOKOVIĆU: Ne želim da uvredim Novaka, ali…

Specijalni izveštač Kurira iz Pariza - Vuk Brajović Tek sedma igračica mlađa od 17 godina...

I MUŠKARCI IMAJU SVOJU MENOPAUZU I PMS: Evo koji su SIMPTOMI i kako da prepoznate pojavu! Jedan HORMON je glavni “krivac”

Za muškarce, ali i za žene koje sa njima dele partnerski i intimni život...

Preko 2.000 mališana na nastupima Vojvođanskih simfoničara povodom Međunarodnog dana deteta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta, Vojvođanski simfonijski orkestar izveo je u Sinagogi u Novom...

MLADA IZ NIŠA POSLE SVADBE OTVORILA 15 KOVERTI I U SVAKOJ NAŠLA ISTO: Doživela je takvo PONIŽENJE da ne može da dođe sebi

Prazne koverte na svadbama mnogi smatraju urbanom legendom. Međutim, sve je više primera iz...