OVAKO ITALIJANI PRAVE KNDELE ZA SUPU: Osnovni sastojak je HLEB, a ukusnije su zbog SLANINE koja se dodaje (RECEPT)

Nema ništa bolje od domaće supe sa knedlama. Nedeljni ručak nekada nije mogao da se zamisli bez nje, ali priprema knedli je umela da zadaje glavobolju domaćicama. Postoje trikovi koji će knedle učiniti savšrenim, a ako volite da isprobavate nove recepte, predlažemo da probate italijanske knedle za supu. Prave se drugačije od srpskih, a italijanski kuvar Džo je na svom YT kanalu pokazao kako da ih napravite. Osnovni sastojci su hleb i slanina, pa smo sigurni da će vam se dopasti.

Sastojci:

7,5 šolja pilećeg bujona
1 bajati baget
110 g slanine ili dimljene šunke
3/4 šolje mleka
malo sira ili parmezana
1 crni luk
1 kašika putera
2 jajeta
prstohvat muskatnog oraščića
1 veza peršuna

Priprema:

U šerpi zagrejte malo ulja, pa dodajte puter. Zatim u šerpu dodajte sitno seckanu slaninu, crni luk i promešajte. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Zatim isecite hleb na kockice, a peršun što sitnije. Peršun dodajte u posudu sa hlebom, kao i parmezan ili sitno rendan tvrdi sir i muskatni orašćić. U posudi umutite jaja sa mlekom koja ste posolili i pobiberili, pa dodajte u smesu sa hlebom. Ako su luk i slanina gotovi isključite ringlu, ali ostavite šerpu na šporetu. Kada se smesa ohladi dodajte je u hleb i lepo sjedinite, pa ostavite da upije nekih 15-20 minuta. U šerpu u kojoj ste pržili slaninu sipajte bujon (2 kocke super razmutite u 7,5 šolja vrele vode). Pomoću kašike za sladoled uzmite malo smese. Oblikujte u rukama lopticu i stavite u vreo bujon. Kuvajte oko minut, pa izvadite šupljikavom kašikom, pa stavite na ubrus. Zatim procedite bujon i sipajte u posude, pa supu dodajte i knedle. Pospite rendanim sirom.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

01:08
DOK JE GUSAKA BIĆE I SUPA OD NJIH! Jeremćka ŽESTOKO raspalila po Ani Ćurčić: Volim je, ali JEDNU STVAR ne mogu da joj oprostim!

Kurir

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

POŠTO JE VOZNA KARTA DO SEGEDINA: 5 polazaka dnevno u oba smera

SUBOTICA - Nakon godina pauze od danas ponovo saobraćaju vozovi između Subotice i Segedina...

“VIDI SE DA GA JE BOLEST POJELA I DA NESTAJE”! Fotografija Brusa Vilisa potpuno slama njegove fanove: Glumac izgleda IZGUBLJENO

Zdravstvena situacija Brusa Vilisa najteže pada članovima njegove mnogobrojne porodice, koja se trudi da...

SVEČANO OTVOREN TROFEJ BEOGRADA U ŠAHU 2023: Najvažniji turnir u kalendaru Šahovskog saveza Beograda

U organizaciji Šahovskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekreterijata za sport i omladinu Beograda...

GORI KUĆA MESA: Veliki požar u Surčinu, pogledajte buktinju (VIDEO)

Danas popodne izbio je požar u Surčinu. Kako se navodi u objavi na Instagram stranici,...

REKONSTRUKCIJA DELA PETROVARADINSKE TVRĐAVE: Evo šta je obuhvaćeno radovima

Svake godine desetine hiljada stranih turista posete Novi Sad. Između ostalog veliki je broj...

POŠTO JE VOZNA KARTA DO SEGEDINA: 5 polazaka dnevno u oba smera

SUBOTICA - Nakon godina pauze od danas ponovo saobraćaju vozovi između Subotice i Segedina...

“VIDI SE DA GA JE BOLEST POJELA I DA NESTAJE”! Fotografija Brusa Vilisa potpuno slama njegove fanove: Glumac izgleda IZGUBLJENO

Zdravstvena situacija Brusa Vilisa najteže pada članovima njegove mnogobrojne porodice, koja se trudi da...