back to top
mojatv

OZBILJAN INCIDENT NA SVETSKOM PRVENSTVU: Poljak odbio da pruži ruku Rusu! Evo, kako je on odreagovao! (VIDEO)

Poljski velemajstor Jan-Kšištof Duda (25) odbio je da se rukuje sa ruskim šahistom Denisom Hizmatulinom (39) na Svetskom prvenstvu u brzopoteznom šahu u Samarkandu, u Uzbekistanu.

Incident se dogodio 26. decembra, ali je sada postao viralan na društvenim mrežama. Duda je pokazao nepoštovanje prema protivniku iz Rusije, nepotrebno mešajući politiku i sport, a njegov potez sa odobravanjem su ispratili mediji u Ukrajini.

Prema propisima Svetske šahovske federacije, Poljak je mogao da bude diskvalifikovan zbog kršenja pravila, ali Rus nije želeo da podnese žalbu.

🇵🇱🇷🇺‼️🚨 Polish chess player refuses to shake hands with Russian player. -> Unsportsmanlike … disguising move. “Jan-Krzysztof Duda refused to shake hands with Denis Khismatullin during the World Rapid Chess Championship.” pic.twitter.com/MX4SL71XXD
— Lord Bebo (@MyLordBebo) January 2, 2024

Susret dva velemajstora završen je nerešenim rezultatom.

Denis Hizmatulin tokom Specijalne vojne operacije ruske vojske u Ukrajini, više puta je posećivao vojnike na frontu i donosio humanitarnu pomoć civilnom stanovništvu u Donbasu. Zajedno sa još jednim ruskim velemajstorom Sergejom Karjakinom.

03:08
RUSIJA JE JEDINI ZAŠTITNIK EVROPSKIH VREDNOSTI!! Dimitrijević: Finska shvata da je ulazak u NATO greška, Putin dobija izbore!

Kurir


Najnoviji članci