back to top
mojatv

PARAĆIN, PRESTONICA KULTURE: Tim ETŠ osvojio drugo mesto na finalnom takmičenju u Nišu (FOTO)

NA finalnom takmičenju Fakulteta za turizam i hotelijerski menadžment Univerziteta „Singidunum“ za srednje stručne škole i gimnazije, održanom u Nišu, tim paraćinske Ekonomsko-trgovinske škole (ETŠ) osvojio je izvanredno drugo mesto u konkurenciji timova 22 škole.

ПАРАЋИН, ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ: Тим ЕТШ освојио друго место на финалном такмичењу  у Нишу (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/ETŠ Paraćin

Paraćinsku školu predstavljale su učenice trećeg tri odeljenja, obrazovnog profila turističko-hotelijerski tehničar – Mia Maslovarić, Jovana Mančić i Nikolina Đorđević, a njihova mentorka je bila profesorka Marija Rakić.

– Finale u Nišu je bilo jedno od ukupno tri finalna takmičenja, druga dva su u Beogradu i Novom Sadu, a u Nišu su se takmičile škole iz južne i jugoistočne Srbije. Takmičenje je bilo studija slučaja, pa je svaki takmičarski tim trebalo da predstavi kulturu svog grada, uz marketing plan. Naša ideja je bila da iskoristimo „priču“ moravskog krokodila, čija se lobanja nalazi u Zavičajnom muzeju i popularni naziv za Paraćince – džigerani, pa nam je maskota bila krokodil Džigi, koji je vodio kroz celu tu priču o Paraćinu – objašnjava mentorka Marija.

Kroz prezentaciju, opisani su raznoliki sadržaji paraćinske opštine, čak i padobranstvo i termalne vode u novom hotelu u Sisevcu, što je oduševilo žiri, koji je poželeo „da spakuje kofere i da krene odmah za Paraćin“, prema rečima profesorke Rakić.

PARAĆIN, PRESTONICA KULTURE: Tim ETŠ osvojio drugo mesto na finalnom takmičenju u Nišu (FOTO)
Foto: Фото: Фејбук/ЕТШ Параћин

POGLEDAJ GALERIJU

Nagrada za osvojeno drugo mesto je obilazak Dubrovnika, pa će uspešan tim iz Paraćina otputovati već 18. aprila.

Najnoviji članci