back to top
mojatv

PASTORAK BIVŠEG FUDBALERA OSUĐEN NA 11 GODINA ROBIJE: Roganović uhapšen zbog šverca 115 kilograma kokaina!

Damjan Roganović, koji je uhapšen u Holandiji kao pripadnik kavačkog klana, a u sklopu velike međunarodne akcije kojom je rukovodilo beogradsko Tužilaštvo za organizovani kriminal i u kojoj je zaplenjeno 115 kilograma kokaina vrednog 11 miliona evra, nepravosnažno je osuđen pred sudom u Belgiji na 11 godina zatvora i novčanu kaznu od 400.000 evra. Kako Kurir saznaje, presudom je odlučeno i da mu bude oduzeta imovina u vrednosti od pola miliona evra!

– Osim Roganovića, istom presudom na kazne od dve i po do osam godina zatvora pred isitm sudom je osuđeno još 11 okrivljenih, među kojima je i Jelena Vukašinović kojoj je određena kazna od pet godina zatvora. Jelena Vukašinović je, inače, sestra Vuka Vukašinovića koji je u velikoj međunarodnoj akciji uhapšen u Beogradu – otkriva izvor Kurira.

Vukašinović je, kako saznajemo, pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu u međuvremenu pravosnažno osuđen na sedam i po godina zatvora.

Firma kao paravan

Podsetimo, u novembru prošle godine u zajedničkoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije, BIA, MUP, Evrodžasta, Evropola i nadležnih javnih tužilaštava kraljevina Belgije i Holandije uhapšeni su osumnjičeni za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

– Pripadnici organizovane kriminalne grupe su sa teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine narkotika u holandsku luku Roterdam, a odatle transport ove droge do belgijskog grada Arlon gde je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Holandije i Luksemburga zaplenjeno ukupno 115 kilograma kokaina – saopšteno je tada iz Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu.

Istragom je obuhvaćen i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji je optužen i kao pripadnik takozvanog “vračarskog klana” i za njim je raspisana poternica, kao i osuđeni Roganović.

Kako je saopšteno, međunarodna istraga je otkrila da su osumnjičeni, kao pokriće, koristili registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča. Najpre su kupovali takve ploče od kompanije u Luksemburgu, a zatim vršili zamenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom Arlonu u koje su stavljali sakrivene pakete sa kokainom.

– Prilikom intervencije policije u Belgiji, ukupno su nađene 22 betonske ploče od čega je u svakoj bilo po tri paketa kokaina težine od po 1.120 grama. Osima kokaina nađenog u betonskim pločama, na licu mesta nađeno je još 37 paketa s ovom drogom. Ukupno su u hangaru u Arlonu nađena 103 paketa sa kokainom, neto mase 115 kilograma. Ova organizovana kriminalna grupa je kokain koji je pronađen u hangaru u Arlonu preko nemačke špediterske firme trebalo da distribuira do nemačkog grada Trir, a zatim do hangara te kompanije u Londonu radi dalje prodaje.

I očuh u Holandiji

Očuh Damjana Roganovića je Dušan Petković, sin pokojnog fudbalera i selektora Ilije Petkovića.

- Advertisement -

– Dušan je u dugogodišnjoj vezi sa Damjanovom majkom i njih dvojica su često i zajedno boravili u Holandiji. Bio je tamo i u vreme hapšenja kriminalne grupe, ali on nije procesuiran. Inače, i Dušan Petković je bio fudbaler, igrao je OFK Beograd – rekao je svojevremeno izvor Kurira.

Porodične veze: Otac radio sa Vojom Amerikancem

Osuđeni Damjan Roganović je, kako je Kurir već pisao, sin Milana Roganovića zvanog Rogo koji je ubijen 7. juna 1997. godine na Senjaku u Beogradu. Prema pisanju medija, Milan Roganović bio je pripadnik klana “Amerika”, kojim je rukovodio Vojislav Raičević zvani Voja Amerikanac.

– Damjan Roganović je u rodbinskim vezama sa visokopozicioniranim pripadnikom kavačkog klana Vladimirom Roganovićem, koji je svojevremeno ubijen u Beču, kao i Duškom Roganovićem kojem su u eksploziji bombe raznete noge – objašnjava naš sagovornik.

Bonus video:

03:09
PRENOSILI 11 TONA KOKAINA U SMRZNUTOJ TUNJEVINI! U velikoj akciji španske policje uhapšeno 20 pripadnika balkanskog kartela!

Kurir

Najnoviji članci

DEČAKA U SARAJEVU NAPALI I URLALI – SKINI TU MAJICU “DELIJE SEVER”! Zbog odjeće napadnut dječak u Sarajevu

Skini tu četničku majicu i hvatanje za vrat samo su neki od detalja koje...

ZAUSTAVITE SE! PREVIŠE JE BILA PIJANSTVA: Vrijeme je da se oslobodite ove loše navike na prirodan način!

Alkohol u ograničenim količinama ponekad je sasvim u redu. Ali ako se često prelazi...

POČELA TIHA REVOLUCIJA U SVETU: Vučić ističe da ista pravila ne važe za sve

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Oliver Stoun veliki čovek i da...

HITNO POZOVITE POLICIJU AKO VIDITE OVU OSOBU: Lopov iz Dobanovaca smislio ZLOBAN PLAN, ali napravio odlučujuću GREŠKU! (VIDEO)

Tokom proteklog vikenda lopov je upao u lokal u Ugrinovačkoj ulici u Dobanovcima gdje...

AUTOBUS PUN ĐAKA ZAPALJEN: Incident kod Sinja, brza reakcija vozača

Autobus koji je prevozio školarce zapalio se jutros na putu iz Sinja prema Zagrebu,...

DEČAKA U SARAJEVU NAPALI I URLALI – SKINI TU MAJICU “DELIJE SEVER”! Zbog odjeće napadnut dječak u Sarajevu

Skini tu četničku majicu i hvatanje za vrat samo su neki od detalja koje...

ZAUSTAVITE SE! PREVIŠE JE BILA PIJANSTVA: Vrijeme je da se oslobodite ove loše navike na prirodan način!

Alkohol u ograničenim količinama ponekad je sasvim u redu. Ali ako se često prelazi...

POČELA TIHA REVOLUCIJA U SVETU: Vučić ističe da ista pravila ne važe za sve

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Oliver Stoun veliki čovek i da...