back to top
mojatv

POBOLJŠANI USLOVI ZA UČENIKE: Realizovan projekat “Sremska Mitrovica, grad bez neplivača”

Na Gradskom bazenu “Pinki” je završen projekat “Sremska Mitrovica, grad bez neplivača”, kroz koji je ove godine prošlo 250 djece iz seoskih sredina i naučilo da pliva. Program se realizuje već sedam godina i okuplja učenike trećih razreda osnovnih škola iz područnih odeljenja u seoskim sredinama na području grada sa ciljem da mališani savladaju veštine i dobiju znanja o plivanju i ponašanju u vodi.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА УЧЕНИКЕ: Завршен пројекат Сремска Митровица, град без непливача

Foto SK

– Od početka rada bazena insistiramo na tome da učenici mitrovačkih škola, kako iz grada tako i iz sela, imaju mogućnost da besplatno koriste bazen jer je napravljen da bi ga najviše djeca koristila. Sportski savez grada uz podršku Gradske uprave za kulturu i sport obezbijedio je prevoz za djecu do bazena, stručni rad na bazenu, korištenje bazena i zatim povratak u njihove matične škole – pojašnjava Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza grada dodajući da za sve ove godine može da se kaže da je projekat pun pogodak.

Kako navode organizatori, skoro 100 odsto djece uspješno završi obuku za neplivače što procjenjuju kao izuzetan uspjeh jer se taj procenat obično kreće oko 70 odsto.

– Već sa početkom školske godine, septembar, oktobar, mi počinjemo sa novim grupama, a onda polaganje u maju. Opredijelili smo se da ovaj projekat radimo sa djecom iz seoskih sredina, da im olakšamo dolazak na bazen – kaže Angelina Anojčić Vuković, instruktorka plivanja, dodajući da je plivanje korisno za zdravlje, očuvanje kondicije, ali i za skladan psihofizički razvoj čitavog organizma.

Zorica Jevtić, učiteljica OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, istakla je da su skoro sva djeca naučila da plivaju, te da im je ovo bila jedinstvena prilika da nauče, naročito djeca sa sela jer nemaju svi mogućnost.
Izvor: ( www.novosti.rs / MojaTV.rs )

Najnoviji članci

KADA SU VIDJELE UBICU SVOJE DJECE, SKOČILE SU SA STOLICA, MAJKE SE SRUŠILE: Očevidac opisao jezive scene iz sudnice! POGODILO IH JE…

Nakon što se okrivljeni Uroš Blažić pojavio na sudu, došlo je do haosa. Roditelji...

ISPUSTIO FEKALIJE U VODOVOD, IZAZVAO TROVANJE LJUDI, TRAŽI GA POLICIJA: “Primijetio sam da voda smrdi” UŽAS U Bosni i Hercegovini!

Splitska policija traži nepoznatog počinitelja koji je – slučajno ili ne – kriv za...

ISPUSTIO FEKALIJE U VODOVOD, IZAZVAO TROVANJE LJUDI, TRAŽI GA POLICIJA: “Primijetio sam da voda smrdi” UŽAS U Hrvatskoj!

Splitska policija traži nepoznatog počinitelja koji je - slučajno ili ne - kriv za...

TURIJA PONOVO OŽIVLJAVA BEĆARAC: Takmičenje u izvođenju „radosne i đavolaste“ pesme u selu kod Srbobrana

Na inicijativu Teodore Mrkajić, predsjednice KUD "Turija" iz istoimenog sela kod Srbobrana, nakon 27...