back to top
mojatv

POKUŠAO DA UBIJE SINA BIVŠEG DIREKTORA SUPERLIGE: Već robijao za ubistvo, pobegao iz zatvora u Crnoj Gori, IMA KRCAT DOSIJE

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ivana V. (37) iz Mojkovca zbog sumnje da je 29. jula 2016. godine pokušao da ubije Darka Bulatovića, sina pokojnog Vladimira Bulatovića koji je bio dugogodišnji direktor Superlige Srbije, u jednom ugostiteljskom objektu na teritoriji opštine Stari Grad.

– Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavljaju krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Tužilaštvo je preložilo sudu da Ivanu V. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, imajući u vidu da je 7 godina bio u bekstvu i nedostupan pravosudnim organima Srbije – navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako se navodi, postoji opravdana sumnja da je Ivan V. 29. jula 2016. godine oko 1:50 časova, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenim u ugostiteljskom objektu, iz torbice koju je nosio preko desnog ramena izvadio revolver koji je neovlašćeno nosio, i ispalio metak u D.B. pogodivši ga u predelu stomaka, čime mu je nameo tešku telesnu povredu opasnu po život.

Inače, kako Kurir nezvanično saznaje optuženi Ivan V. je čak 16 puta pravosnažno osuđivan zbog različitih krivicnih dela.

– Ukupno 15 puta bio je osuđen u Crnoj Gori i jednom u Nemačkoj zbog ilegalnog uvoza narkotika, dok je bio u bekstvu. U Crnoj Gori je osuđen 2011. godine za ubistvo na kaznu od 14 i po godina, ali je 2015. pobegao iz zatvora u Bijelom polju – otkriva izvor Kurira i dodaje da ga i Hrvatska sada traži zbog falsifikovanja isprava.

– Osim optužnice za pokušaj ubistva, u Srbiji je protiv njega u toku i postupak za napad na čuvara u Centralnom zatvoru.

Bonus video:

00:32
Pokušaj ubistva u Beogradu

Kurir

Najnoviji članci