back to top
mojatv

POREZ NA IMOVINU PO STAROM: Šta je sve odlučila Skupština grada u Jagodini

PLANIRANA sredstva u budžetu Jagodine za tekuću godinu, u iznosu od oko četiri milijarde i 146 miliona dinara, povećana su za bezmalo 74 miliona – odlučili su odbornici Skupštine grada tokom jučerašnje sednice, a istovremeno je prihvaćen i predlog da stopa poreza na imovinu, za fizička i pravna lica, ostane nepromenjena…

порез на имовину по старом: шта је све одлучила скупштина града у јагодини

Foto:Z.Gligorijević

– Iako postoji zakonski osnov za njeno povećanje, nismo se odlučili na takav korak. Štaviše, stopa poreza na imovinu nije menjana u poslednje tri godine, uprkos inflaciji i porastu cena nepokretnosti – istakao je predsednika Skupštine grada u Jagodini Dragan Marković Palma.

Kao i godinama unazad, porez se neće plaćati na poljoprivredno, šumsko, građevinsko zemljište na parcelama većim od 10 ari, kao i na ono koje se koristi za gajenje biljaka, sadnog materijala i u druge poljoprivredne svrhe.

Odbornici su, takođe, formirali Komisiju za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora JKP “Standard”, a za direktorku Turističke organizacije Jagodina ponovo su izabrali Valentinu Đorđević.

porez na imovinu po starom: šta je sve odlučila skupština grada u jagodini
Foto:Z.Gligorijević

porez na imovinu po starom: šta je sve odlučila skupština grada u jagodini
Foto:Z.Gligorijević

Najnoviji članci