“PRAVNO NEVIDLJIVA DECA NAJLAKŠA META ZLOUPOTREBE!” Dr Antonović: Koriste ih za prosjačenje, prostituciju i sve NAJGORE poslove!

Dvogodišnja devojčica koja je prošle sedmice u pratnji policijske patrole dovedena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj ulici nema određeno lično ime, kao ni JMBG – jedinstveni matični broj građana. U evidenciji nema ni njene braće i sestara.

Zaštitnik građana uputio je zahtev nadležnom odeljenju Gradskog centra za socijalni rad da u zakonskom roku odredi lična imena deci. O temi “pravno nevidljivih” građana razgovarao je sa doktorom pravnih naka Ratomirom Antonovićem novinar Kurira Nikola Vujović.

– Nažalost ovo je jedna pojava koja je zastupljena i u zemljama mnogo razvijenijim od naše, u kojima postoji viši nivo pravne zaštite dece. To je uglavnom problem marginalnih grupa kojih ima u svakom sistemu i to su pretežno ili migrantske grupe ili pripadnici nacionalnih manjina koji iz raznih razloga ne žele da budu vidljiva u sistemu – rekao je Antonović.

01:44
PRAVNO NEVIDLJIVA DECA NAJLAKŠA META ZLOUPOTREBE! Dr Antonović: Koriste ih za prosjačenje, prostituciju i sve NAJGORE poslove!

Dodao je da su takva deca najčešće žrtve teških zloupotreba za najgore poslove:

Ta deca su izopštena od procesa obrazovanja i vaspitanja i koriste se za prosjačenja i prostituciju. Sve one najgore poslove koje mogu da obavljaju deca obavljaju ta deca koja nisu u sistemu – reka je Antonović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

04:40
NA KOJI NAČIN ĆE SE SMANJITI RIZIK OD KATASTROFA? Ratomir Antonović: Novim sistemom građani bi mogli da dobiju razne informacije

- Advertisement -

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci