back to top
mojatv

PREGLEDANO VIŠE OD 50 KAMERA, SVI PODRUMI, MANASTIRI Novi detalji potrage za Vanjom, oglasio se ministar: Imamo neke informacije

Vanja Đorčevska (14) nestala je 27. novembra u Skoplju na putu do škole, a potraga za devojčicom i dalje traje.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski je izjavio da je pregledano više od 50 kamera, svi podrumi, korito reke Vardar, uzeti su svi elektronski uređaji i imamo neke informacije od njih.

On je objasnio da specijalni tim aktivno radi gotovo 24 sata dnevno. Dodao je da su provereni i svi manastiri u zemlji.

Spasovski je zahvalio i medijima na borbi protiv lažnih vesti.

– Ovo je situacija u kojoj ne smemo da se šalimo i igramo – rekao je Spasovski, dodavši da ne sme da iznosi informacije dok traje potraga.

Podsetimo, Vanja je oslednji put viđena je na Bulevaru Partizanskog odeja ispred “Broz kafea”, odakle se izgubila, a poslednji signal sa njenog telefona bio je preko puta Univerzalske sale.

Na zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova, raspisana je međunarodna poternica Interpola. Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je žutu poternicu Interpolu, što znači da su sve policije članice Interpola dobile takvu informaciju, u slučaju da se ona više ne nalazi na teritoriji Republike Makedonije.

Žuta poternica je globalni policijski izveštaj o nestalim osobama. Objavljuje se za žrtve napuštanja porodice, otmice i iznenadnog nestanka. Njena fotografija je preplavila društvene mreže kako u Severnoj Makedoniji tako i u regionu.

Vanjina majka Zorica Đorčevska u izjavi za Faktor kaže da je u stalnom kontaktu s policijom i da čvrsto veruje da će pronaći njenu ćerku.

– Policija intenzivno radi. Ne želim ni u šta da sumnjam i u ovim trenucima moram ostati jaka. S policijom sam u kontaktu nekoliko puta dnevno, ispričam im sve što mi padne na pamet, sve što me muči, što je važno za istražitelje, i oni doslovno rade danonoćno. Naravno da se nadam najboljem, rekla je Zorica za Faktor.

Informacija o njenom nestanku objavljena je na platformi “Pronađi me”, koja predstavlja sistem ranog upozorenja. Sistem je uspostavila nevladina organizacija Novinari za ljudska prava i predstavlja pilot projekat u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim institucijama.

- Advertisement -

(Kurir.rs/Telma.com.mk)

Bonus video:

00:41
NAKON PET GODINA, NESTALA OSOBA SE PROGLAŠAVA MRTVOM!

Kurir

Najnoviji članci